Graduaat Maatschappelijk Werk | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatschappelijk Werk

 • Dagtraject
 • Avondtraject (les in namiddag en avond)

  Troeven

  • Je staat steeds met beide voeten in de praktijk.
  • Na de opleiding kan je meteen concreet aan de slag of doorstromen naar de bacheloropleiding Sociaal Werk.
  • Je volgt les middenin je werkveld; een grootstad met heel wat diversiteit.
  • We werken elk semester in leergroepen, waardoor theorie en praktijk altijd heel nauw met elkaar verweven zijn.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. Er is ook een traject voor heroriënteerders/studieswitchers vanaf februari.

  In de graduaatsopleiding Maatschappelijk Werk kan je zowel een dagtraject (les in voor- en namiddag) als een gemengd traject (les in de namiddag en avond) volgen.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Maatschappelijk Werk omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Start je in februari, dan doe je er twee jaar en half over. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Modeltraject Academiejaar 2020-21

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag 

  Met je graduaatsdiploma Maatschappelijke Dienstverlening kan je meteen aan de slag in de welzijnssector. Onder andere bij CAW, diensten voor thuiszorg, buurt- en wijkwerking, crisisopvangcentra, ziekenhuizen, … 

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan de AP Hogeschool. Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleiding Sociaal Werk (afstudeerrichting Maatschappelijk Werk) is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten behaal je een bachelordiploma Sociaal Werk.