Overslaan en naar de inhoud gaan

Autismespectrumstoornissen

 • Dagtraject

  Troeven

  De enige in Vlaanderen

  Deze banaba is een unieke Vlaamse bacheloropleiding specifiek gericht op autismespectrumstoornissen. Het programma gaat veel verder dan praktische tips en concrete oplossingen voor individuele cases. We reiken je een degelijke wetenschappelijke basis aan waarop je in de praktijk verder bouwt. 

  Leren en netwerken ineen

  Tijdens deze opleiding leer je het brede werkveld kennen. Want dat werkveld zit gewoon bij je op de campus of geeft les. Je krijgt de mogelijkheid om heel wat kennis uit te wisselen met medestudenten en lectoren. Als je deze opleiding volgt, krijg je er dus meteen een professioneel netwerk bij.

  Programma

  THEORIE EN PRAKTIJK GAAN HAND IN HAND

  De opleiding bestaat uit twee delen van 30 studiepunten. In het eerste deel van de opleiding ga je dieper in op de ontwikkeling van de mens en in dat brede geheel bekijken we de autismespectrumstoornissen in al hun facetten. In het zowel het eerste als het tweede deel van de opleiding staat de verbinding tussen het theoretische kader en de ervaring uit de praktijk centraal. In het tweede deel krijg je de mogelijkheid om je eigen accent te leggen en focus je op ASS en het gezin, bij volwassenen of in de schoolomgeving. Hiernaast verken je het werkveld binnen hulpverlening en onderwijs in perspectief van mensen met ASS. Een belangrijk deel van je tijd zal je besteden aan een eigen praktijkonderzoek.

   

  Flexibel studeren

  We geven je alle kansen om je studies succesvol te combineren met een job. De opleiding vindt daarom deeltijds plaats, gespreid over twee academiejaren. Je neemt per jaar dus 30 studiepunten op. De lessen lopen van midden september tot eind juni en vinden plaats op maandag tussen 14 en 19.30 uur. In januari en juni leg je examens af.

  De opleiding is erkend als beroepsopleiding en komt in aanmerking voor betaald educatief verlof. Met eerder verworven kwalificaties en competenties kom je bovendien in aanmerking voor vrijstellingen. Voor bachelor-na-bacheloropleidingen heb je overigens geen leerkrediet nodig.