Overslaan en naar de inhoud gaan

HR-Support

 • Dagtraject

  FAQ over deze opleiding

  • Is er (voor)kennis van talen vereist?

   Tijdens de opleiding krijg je een basiskennis Engels en Frans.  

   • We starten volledig van nul, dus er is geen voorkennis vereist. Als je al kennis hebt van Engels of Frans is dat mooi meegenomen, maar geen must.  
   • De focus ligt op toepassing in de praktijk. Zo leer je o.a. vakwoordenschat en hoe je vlot een dienstverlenend gesprek kan voeren.    

  • Waar kan ik aan de slag met mijn diploma?

   Met een diploma HR-Support heb je brede jobmogelijkheden. Op basis van je eigen talenten en interesses kan je onder meer aan de slag:  

   • op de personeels- of HR-dienst van kleine en grote organisaties in diverse sectoren (privé, zorg, welzijn, overheid …)  

   • als (ondersteunende) medewerker bij een organisatie in HR-dienstverlening (loonsecretariraat, interimbureau, werving- en selectiebureau …)  

Wat zeggen onze studenten?

Mijn raad? Gewoon doen, ga ervoor! Ik heb er zeker geen spijt van, en heb het werkveld ook even achter me gelaten.

Sabrina Castro

27-jarige studente HR-Support

Sabrina vertelt haar ervaring met de opleiding

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. De graduaatsopleiding HR-support wordt aangeboden in een dagtraject.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding HR-support omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Modeltraject Academiejaar 2022-23

  *modeltraject steeds onder voorbehoud van wijzigingen

  Download een printklare pdf-versie

  Vul even je gegevens in, en je krijgt over enkele momenten een printklare pdf-versie in je mailbox.

  Troeven

  • In nauwe interactie met de medestudenten en ons team van lesgevers-begeleiders, met een passie voor het vak en een sterke verbinding met de praktijk, laten we onze studenten het werkveld verkennen. Onze studenten maken zich de job eigen in én met dat werkveld dat steeds in verandering is.
  • In onze opleiding leer je naast administratieve vaardigheden ook om optimaal samen te werken met collega’s en personeel.
  • De intense samenwerking met de bacheloropleiding Sociaal Werk zorgt voor een optimale doorstroom naar het vervolgtraject.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Als HR-medewerker kan je in verschillende sectoren op de personeelsdienst aan de slag, zowel in profit- als in non-profitorganisaties. Of je kan aan het werk in een uitzendkantoor, loopbaancentrum, VDAB, selectiekantoor, …. 

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgopleiding aan de AP Hogeschool. Dankzij de samenwerking met de bacheloropleidingen Sociaal werk (afstudeerrichting Personeelswerk) is een optimale doorstroom mogelijk en kan je het diploma van deze opleiding via een korter vervolgtraject behalen.