Skip to main content

Lectoren Sociaal Werk wandelen mee met Refugee Walk

Team Sociaal Werk Refugee Walk
© Team Sociaal Werk Refugee Walk

Zondag 25 september 2022 nam een team lectoren uit de opleiding Sociaal Werk deel aan de zevende editie van de Refugee Walk. Met het zonnetje op het gezicht en met stevige wandelschoenen aan de voeten, wandelden onze lectoren 20 kilometer om zo geld in te zamelen én de aandacht te vestigen op de vluchtelingenproblematiek. 

De Refugee Walk is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Deze organisatie zet zich in voor iedereen die op de vlucht is voor oorlog, geweld en vervolging. Asielzoekers kunnen bij hen terecht voor onder meer juridisch advies en vormingen. Aangezien dit thema onze lectoren Sociaal Werk nauw aan het hart ligt, wandelden (en steunden) zij mee.

Team Sociaal Werk stapte 20 kilometer mee aan deze symbolische route. Wat voor hen een sportieve zondagnamiddag was, is voor mensen op de vlucht een dagelijkse realiteit. In totaal haalde onze AP-lectoren 1.250 euro op. Zo leverden ze een mooie bijdrage. “Als individu heb je misschien geen impact op het politieke beleid, maar door deel te nemen aan dit soort initiatieven kan je toch een steentje bijdragen”, verklaart Myriam Koning, lector Sociaal Werk. Meerdere individuen bij elkaar kunnen samen wel degelijk een verschil maken. Daarvan is het ingezamelde eindtotaal van de Refugee Walk een mooi voorbeeld: alle deelnemende teams zamelden samen maar liefst 324.000 euro in.

Tijdens het wandelen hebben de lectoren ook kunnen brainstormen en netwerken. Zo zijn er leuke (les)ideeën ontstaan die in de toekomst verder zullen worden uitgewerkt door zowel de graduaats- als de bacheloropleiding Sociaal Werk. Verder zijn er ook interessante bezoeken en uitstappen voor de studenten in de maak, aangezien de lectoren ook konden netwerken met sociale partners uit het werkveld. Afgelopen zondag was dus niet alleen een warmhartige, maar ook vruchtbare dag.

Gerelateerde artikels