Graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement

  Troeven

  • Je leert in de praktijk in de professionele keukens en restaurants van PIVA en op een werkplek in de logies-, restaurant- of cateringsector van jouw keuze. 
  • Je gaat een volledig semester op (eind)stage en bouwt daardoor een band op met de bedrijven in een stad en regio die van hun eet-, drink- en tafelcultuur een speerpunt maken in hun (inter)nationaal toerismebeleid.
  • De opleiding speelt in op trends en leert je oog te hebben voor kwaliteit en duurzaamheid.
  • Je leert een vlot mondje Frans en Engels spreken.
  • De opleiding houdt rekening met je vooropleiding en biedt je een flexibel opleidingsaanbod afgestemd op jou noden. 
  • En natuurlijk verwerf je op het einde van de rit een internationaal erkend hoger onderwijsdiploma.

  Programma

  Wanneer heb je les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. Je volgt overdag les op een beperkt aantal vaste dagen. 

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Logies- Restaurant- en Cateringmanagement omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag 

  Je kan aan de slag als operationeel manager in de logies-, restaurant- of cateringsector. Je stroomt door naar functies als F&B supervisor, teamleader front office, maître d’hôtel, gespecialiseerd drankenkelner, keukenverantwoordelijke, traiteur-banketaannemer, etc. Je komt terecht in logiesverstrekkende organisaties, restaurants, cafés, ziekenhuizen, luchthavens, woonzorgcentra, etc. Met je talenkennis, klantgerichtheid, commercieel gevoel en organisatietalent ben je overal een veelgevraagde medewerker.

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgopleiding aan AP. Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleiding Hotelmanagement is (vanuit de afstudeerrichting Logies) een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten behaal je een bachelordiploma. De klemtoon ligt dan hoofdzakelijk op het aanvullen van je statistische en economische kennis en op de verdieping en verbreding van je taal, ICT- en managementvaardigheden.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Meistraat in Antwerpen.