De graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement met afstudeerrichting Logies staat garant voor massaal veel praktijk. Studenten brengen vanaf het eerste semester een aantal bedrijfsbezoeken en krijgen zoveel mogelijk werkveldcases voorgeschoteld. Ze controleren bovendien de campusrestaurants, nemen deel aan een professionele tasting en organiseren een reëel event.
Vanaf het tweede semester verplaatsen de leeractiviteiten zich dan naar de werkvloer onder de vorm van stage. Tijdens de eerste stage, gericht op basisbereidingen en etiquette, leren studenten de praktijk beter kennen. De eindstage focust op de specifieke en complexere activiteiten binnen Logies.
We bieden twee trajecten aan: één voor studenten zonder vooropleiding in een hotelschool en één voor studenten met vooropleiding. De ervaring uit een hotelschool betekent uiteraard ook dat deze studenten een andere vorm van stage nodig hebben. Studenten met vooropleiding mogen hun eerste stageplaats kiezen. Studenten zonder vooropleiding volbrengen hun eerste stage verplicht in de keukens en restaurants van campus PIVA (CVO Provincie Antwerpen). Studenten zonder vooropleiding moeten 255 euro inschrijvingsgeld betalen voor het werkplekleren bij CVO Vitant. Daarnaast vraagt het CVO 20 euro voor kledij (hoed, hoofddeksel en voorbinder) en voor de koksvest wordt een waarborg van 25 euro gevraagd. Deze kosten moeten na inschrijving betaald worden aan CVO Vitant.”
Voor de eindstage draaien de studenten een volledig semester mee op de werkplek. Zo kunnen ze de afdelingsspecifieke activiteiten optimaal mee organiseren en opvolgen, krijgen ze te maken met piek- én dalmomenten en worden ze gedwongen om zich onder te dompelen in de bedrijfscultuur en zich aan te passen aan het werkritme.
Werknemers uit de sector krijgen bovendien de kans om hun stage te volbrengen op hun werkplek en/of hun werk te valideren via een portfolio. Uiteraard moet de werkplek voldoen aan de door de opleiding vooropgestelde criteria.