Overslaan en naar de inhoud gaan

Festival fever? Zo maak je er je job van

jobs opleidingen festivals ap hogeschool

Fan van festivals? Maak van je passie gewoon je job! Van de backstage tot de frontstage: deze opleidingen zijn jouw ticket naar een droomjob op of rond de festivalwei.  

NIEUW! Graduaat Podium- en Eventtechnieken  

The show must go on. En daarvoor is achter de schermen óók de nodige expertise nodig. Het gloednieuwe graduaat Podium- en Eventtechnieken stoomt je in amper twee jaar klaar voor een job als technicus in de podium- en eventsector. Je hebt de keuze uit vier afstudeerrichtingen (Licht, Geluid, Beeld & Projectie of Podiummechnica) en duikt tijdens je opleiding meteen de coulissen in om te werkplekleren. Zo heb je straks een diploma, een cv tjokvol ervaring én binnen de kortste keren een job.  

Ontdek meer over het graduaat Podium- en Eventtechnieken 

Graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement (afstudeertraject Catering) 

Een goed festival? Dat is niet compleet zonder good food. In het graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement leer je op efficiënte en duurzame wijze hospitality events runnen. De opleiding duurt 2 jaar en je mag heel vaak de werkvloer - of zeg maar keukenvloer - op om te werkplekleren. Smaakt dit graduaat naar meer? Dan kan je na dit diploma altijd nog voor een bijkomende bachelor Hotelmanagement gaan. 

Ontdek meer over het graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement  

Bachelor Integrale Veiligheid (afstudeertraject Security)  

Als preventiemedewerker of milieucoördinator zorg je ervoor dat iedereen ongestoord kan feesten. Iets voor jou? Dan zit je met de bachelor Integrale Veiligheid sowieso safe. Tijdens deze opleiding krijg je heel veel praktijk en mag je zelfs al deelnemen aan echte nood- en rampoefeningen. Na afloop steek je naast een uniek bachelordiploma - AP Hogeschool biedt deze opleiding als enige aan - ook de nodige attesten en certificaten op zak zoals kleine blusmiddelen, EHBO, VCA-VOL … 

Ontdek meer over de bachelor Integrale Veiligheid 

Bachelor Journalistiek  

Sta je zelf graag achter de micro en/of camera? Nee niet (per se) als zangtalent, maar wel als geboren verhalenverteller? Dankzij de bachelor Journalistiek kan jij straks shinen als mediamaker voor radio, tv of online media. Tijdens deze opleiding mag je vanaf dag één volop proeven van de praktijk. Zo bouw je een goede allround basis én ook meteen sterk portfolio op. In het laatste jaar heb je als kers op je visitekaartje de keuze uit drie afstudeerrichtingen: Audio, Video of Tekst & Beeld.  

Ontdek  meer over de bachelor Journalistiek  

 

Bis! Bis! Bis!  

Wil je graag meer info over een opleiding uit deze line-up? Kom dan zeker eens langs tijdens een van onze toekomstige infomomenten.  

Gerelateerde artikels