De graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement met afstudeerrichting Restaurant leidt je op een praktijkgerichte manier op tot een gespecialiseerde en gastvrije operationeel manager in een restaurant, die oog heeft voor efficiëntie en duurzaamheid. Centrale thema’s zijn productie en dienstverlening, communicatie, organisatie en commerciële vaardigheden. Vanaf het eerste jaar doe je aan werkplekleren, zodat je het werkveld door en door leert kennen. Dankzij je gespecialiseerde kennis en uitgebreide praktijkervaring ben je dan ook verzekerd van een baan in de boeiende hospitalitysector.
Iets voor jou?
Je bent gepassioneerd door de restaurantsector in al haar facetten en volgt haar trends op de voet. Een menu samenstellen en bereiden, en dit serveren met aangepaste wijnen of alcoholvrije cocktails is helemaal jouw ding. Je hebt een aanleg voor talen, organisatie en verkoop, maar bovenal ben je hands-on, open en communicatief. Gasten ontvang jij dan ook steeds met de glimlach.
Wat leer je?
Het eerste jaar in de dagopleiding in gemeenschappelijk voor de drie afstudeerrichtingen van deze opleidingen. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om doordacht een keuze te maken.
- We brengen je commerciële vaardigheden als marketing en sales bij.
- Je leert alles over hoe om te gaan met klanten en hoe je een team moet aansturen.
- Je dompelt jezelf onder in de wereld van voedselproductie en dienstverlening.
- Je leert wijnen, dranken en deelgerechten professioneel degusteren en analyseren, evalueren en beoordelen.
- Je wordt een krak in foodpairing: de ideale combinatie zoeken van dranken en gerechten.
Wie word je?
We leiden je op tot supervisor of operationeel manager in de restaurantsector, die instaat voor de correcte dagelijkse werking van de afdeling en voor de vlotte organisatie, opvolging en evaluatie van events. Je bent klaar om klanten gastvrij te onthalen en kwalitatief te informeren en bedienen. En je bent klaar om eventueel je professioneel bachelordiploma te halen via een vervolgtraject.