Skip to main content
Secundair Onderwijs

Engels


Terug naar Secundair Onderwijs
  • Je hoopt altijd dat je impact maakt op je leerlingen. Je werkt met een vaste cursus of boek, maar voegt daar eigen ideeën en insteken aan toe. Als ze dan op een toets iets opschrijven zoals je het gezegd hebt, en niet zoals het in het boek staat, ... dat is echt fijn. Dan weet je dat het is blijven hangen. 

    Raven Van den Wyngaert

Onderwijsvak in vogelvlucht

Vakinhoud

Vocabulary, grammar en usage van het Engels komen uitgebreid aan bod. Je bestudeert de taal niet enkel als losstaand systeem, maar ook vanuit het gebruik. Literatuur (the classics & contemporary authors), cultuur (texts) en ander relevant materiaal (newspapers, magazines, ...) zitten dan ook nauw verweven in je programma.

De tijd dat je een taal leerde uit een boek in een aula hebben we al lang achter ons gelaten. Verwacht je aan een grondig Engelstalig bad aan de hand van interactieve oefeningen, projecten samen met vakgenoten, spreekoefeningen in kleine groepjes en een portfolio waarin je reflecteert op je eigen groei.

Courses Exchange Students 2022-23

*modeltraject steeds onder voorbehoud van wijzigingen

Aan de slag met je diploma

In het onderwijs

Je kan in het onderwijs terecht als leerkracht Engels in alle onderwijsnetten van het secundair onderwijs. Engels maakt als taalvak deel uit van de meeste onderwijsstromen, dus dat betekent extra veel mogelijkheden voor jou! De Engelse taal opent voor jouw leerlingen een venster op de wereld, dus in je klas kan je ongetwijfeld op een enthousiaste sfeer rekenen.

Je kan ook gaan lesgeven in het volwassenonderwijs of tweedekansonderwijs, in bedrijven, etc. Daarnaast liggen er uiteraard in het buitenland overal kansen voor een leraar Engels!  

En daarbuiten

Sta je liever nog met een been in de praktijk, of wil jij een kijkje nemen buiten het onderwijs? Er liggen jobmogelijkheden voor jou bij uitgeverijen, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van educatief materiaal. Of je trekt als educatief medewerker naar musea en culturele instellingen. Daarnaast zien we alumni ook terecht komen als copywriter of redacteur.

Verder studeren

Nog niet klaar met studeren?
  • Wist je dat je via een verkort programma van 45 studiepunten in één jaar nog een extra onderwijsbevoegdheid kan halen?
  • Via een schakelprogramma kan je ook doorstromen naar een master toegepaste taalkunde (vertalen of tolken), master meertalige professionele communicatie of master taal- en letterkunde. De omvang van het programma, hangt af van welke talen je als onderwijsvak koos.