Skip to main content
Secundair Onderwijs

Frans


Terug naar Secundair Onderwijs

Onderwijsvak in vogelvlucht

Vakinhoud
  • Franse grammatica
  • Uitbreiding woordenschat
  • Franse literatuur
  • Geschiedenis van Frankrijk
  • Franse chanson

Naast de vakinhoudelijke materie zijn er ook de onderdelen vakdidactiek Frans waarin je leert om de taal op een actieve en leuke manier over te brengen op je leerlingen.

Courses Exchange Students 2022-23

*modeltraject steeds onder voorbehoud van wijzigingen

Project in de kijker

Français buiten de muren 

Je leert niet enkel op de campus of op je stagescholen, maar we trekken er geregeld ook op uit. Zo zijn er culturele  uitstappen die focussen op Franse cinema of theater. We bezoeken samen een relevant museum. En uiteraard heb je ook heel wat internationale mogelijkheden om een zomerschool of Erasmusuitwisseling in Franstalig gebied door te brengen.

Aan de slag met je diploma

In het onderwijs

Je studeert af als leerkracht Frans. Jij weet perfect hoe je creatief lessen kan samenstellen die jongeren zin doen krijgen om de taal te ontdekken. Omdat jij van de mogelijkheid geniet om steeds weer nieuwe media, actualiteit, films, literatuur, en andere talige cultuurvormen in je lesmateriaal te betrekken, zullen geen twee schooljaren hetzelfde zijn. Op die manier weet jij de Franse taal in de leefwereld van je leerlingen te integreren.

Je kan terecht in alle onderwijsnetten van het secundair onderwijs voor de eerste, tweede (alle finaliteiten) of derde graad (bso). Je kan met je diploma ook aan de slag in het volwassenonderwijs of in binnen- of buitenland voor opleidingen georganiseerd door privé-instellingen en taalkampen.

En daarbuiten

Sta je liever nog met een been in de praktijk, of wil jij een kijkje nemen buiten het onderwijs? Dankzij jouw kennis van de Franse taal heb je ook zeer uiteenlopende mogelijkheden bijvoorbeeld in communicatie en journalistiek, in de toeristische sector, bij internationale verenigingen zoals vluchtelingenopvang, bij uitgeverijen voor het ontwerpen van educatief materiaal of als redacteur, etc.

Verder studeren

Nog niet klaar met studeren?
  • Wist je dat je via een verkort programma van 45 studiepunten in één jaar nog een extra onderwijsbevoegdheid kan halen?
  • Via een schakelprogramma kan je ook doorstromen naar een master toegepaste taalkunde (vertalen of tolken), master meertalige professionele communicatie of master taal- en letterkunde. De omvang van het programma, hangt af van welke talen je als onderwijsvak koos.