Skip to main content

HR-Support

 • Dagtraject

Zorg jij er binnenkort mee voor dat de juiste man of vrouw, met de juiste talenten, competenties en leermotivatie, op de juiste plaats en op het juiste moment goede prestaties levert? De praktijkgerichte graduaatsopleiding HR-support leidt je op tot een HR-medewerker die, vanuit een passie voor mensen, ondersteunend meewerkt op het kruispunt van medewerker, organisatie en maatschappij. 

161115ap_hbo5_01_crop.jpgIets voor jou?

Ben je iemand die altijd klaarstaat om anderen te helpen? Ben je gepassioneerd en geëngageerd? Hou je ook van administratief werk? Leer je beter wanneer theorie van in het begin gekoppeld wordt aan de praktijk? Dan is de opleiding HR-support vast en zeker iets voor jou! 

Wat leer je?

We maken een ondersteunende medewerker van je. Administratie en beheer van gegevens worden helemaal je ding. Je leert een optimale loon-en personeelsadministratie realiseren, je leert plannen en organiseren en je verwerft niet alleen kennis over de verschillende HR-domeinen, maar je verbetert ook je adviesvaardigheden om die kennis uit te dragen. Je verwerft kennis en vaardigheden in lessen op de campus, maar trekt ook al snel naar de werkvloer. Al in je eerste jaar doe je aan werkplekleren bij bedrijven of organisaties als Agfa-Gevaert, Engie Solutions of Stad Lier om praktijkervaring op te doen. Na deze opleiding zorg jij er mee voor dat mensen binnen organisaties optimaal ingezet en ondersteund worden.

Troeven

 • Je leert samen met medestudenten en het team van lesgevers-begeleiders het werkveld kennen door de praktijkgerichte focus van deze opleiding. In no time maak jij de job eigen én pas jij jezelf goed aan in een werkveld dat steeds in verandering is.
 • In onze opleiding leer je naast administratieve vaardigheden ook om optimaal samen te werken met collega’s en personeel.
 • De intense samenwerking met de bacheloropleiding Sociaal Werk zorgt voor een optimale doorstroom naar het vervolgtraject.

Programma

Wanneer heb ik les?

Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. De graduaatsopleiding HR-support wordt aangeboden in een dagtraject.

Hoelang duurt de opleiding?

De graduaatsopleiding HR-support omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

Courses Exchange Students 2022-23

*modeltraject steeds onder voorbehoud van wijzigingen

Download een printklare pdf-versie

Vul even je gegevens in, en je krijgt over enkele momenten een printklare pdf-versie in je mailbox.

Na je opleiding

Meteen aan de slag

Als HR-medewerker kan je in verschillende sectoren op de personeelsdienst aan de slag, zowel in profit- als in non-profitorganisaties. Of je kan aan het werk in een uitzendkantoor, loopbaancentrum, VDAB, selectiekantoor, …. 

Verder studeren

Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgopleiding aan de AP Hogeschool. Dankzij de samenwerking met de bacheloropleidingen Sociaal werk (afstudeerrichting Personeelswerk) is een optimale doorstroom mogelijk en kan je het diploma van deze opleiding via een korter vervolgtraject behalen.

FAQ over deze opleiding

 • Is er (voor)kennis van talen vereist?

  Tijdens de opleiding krijg je een basiskennis Engels en Frans.  

  • We starten volledig van nul, dus er is geen voorkennis vereist. Als je al kennis hebt van Engels of Frans is dat mooi meegenomen, maar geen must.  
  • De focus ligt op toepassing in de praktijk. Zo leer je o.a. vakwoordenschat en hoe je vlot een dienstverlenend gesprek kan voeren.    

 • Waar kan ik aan de slag met mijn diploma?

  Met een diploma HR-Support heb je brede jobmogelijkheden. Op basis van je eigen talenten en interesses kan je onder meer aan de slag:  

  • op de personeels- of HR-dienst van kleine en grote organisaties in diverse sectoren (privé, zorg, welzijn, overheid …)  

  • als (ondersteunende) medewerker bij een organisatie in HR-dienstverlening (loonsecretariraat, interimbureau, werving- en selectiebureau …)  

Wat zeggen onze studenten?

Mijn raad? Gewoon doen, ga ervoor! Ik heb er zeker geen spijt van, en heb het werkveld ook even achter me gelaten.

Sabrina Castro

27-jarige studente HR-Support

Sabrina vertelt haar ervaring met de opleiding