Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunnen collega's op jou rekenen? Kies zoals Melissa voor HR-Support

hr-support studeren antwerpen turnhout

Een kwalitatieve opleiding in HR-Support? Die zocht en vond Melissa Gysbrechts bij AP Hogeschool. Dankzij het graduaat HR-Support, een korte opleiding boordevol praktijk op de campus én op de werkvloer zelf, kan ze naast een diploma ook meteen de nodige praktijkervaring aan haar cv toevoegen. Samen met werkgever Eline Van Elst (Engie Solutions) vertelt ze meer over de voordelen van het graduaat HR-Support. 

Melissa Gysbrechts - GR HR Support.jpgWAAROM HEB JIJ VOOR HET GRADUAAT HR-SUPPORT GEKOZEN?  

Melissa: “Ik was al een tijdje als administratief bediende aan het werk. Ik doe graag administratief werk in een mensgerichte omgeving, waardoor HR-support mij wel aansprak. Omdat ik merkte dat deze materie best complex is, ben ik op zoek gegaan naar een kwaliteitsvolle opleiding. Het graduaat HR-Support is heel praktijkgericht waardoor je snel voeling krijgt met de materie op de werkvloer. Ook de combinatie van theorie en werkplekleren sprak me enorm aan.

Ik heb al veel geleerd tijdens de lessen coaching en sociale vaardigheden. Door deze opdrachten leer je jezelf echt wel beter kennen, omdat je wordt aangemoedigd om te werken aan leerdoelen (lees: zaken die nu nog wat minder gaan). Ook het werkplekleren heeft me al veel bijgeleerd. Bijvoorbeeld wat er allemaal komt bij kijken als een werknemer ziek is of over vergoedingen die bijkomend op het loon worden uitbetaald.”  

JE BENT GAAN WERKPLEKLEREN BIJ ENGIE. WAAROM DIE KEUZE EN WAT ZIJN JOUW TAKEN? 

Melissa: “Ik heb ervoor gekozen om bij ENGIE Solutions te werkplekleren. Dit is een grote organisatie die intern nog opgesplitst is in meerdere ondernemingen. Ik bied administratieve ondersteuning bij een klein team binnen de HR-afdeling. Mijn taken zijn vooral gericht op het ingeven, controleren en corrigeren van gegevens in het systeem. Ik check bijvoorbeeld of tijdskaarten volledig en correct zijn ingevuld, of werknemers in het buitenland hun vergoedingen krijgen (voor verblijf, maaltijden, verplaatsing). Ik breng overuren, afwezigheden, vakantieattesten, werkloosheid (overmacht corona en weerverlet) in orde. Ik maak memo’s op voor werknemers die voor projecten van de organisatie op buitenlandse werven aan de slag moeten gaan … Zo zorg ik er mee voor dat alle werknemers correct tewerkgesteld en uitbetaald worden.” 

WAT BEN JIJ VAN PLAN ALS JE JE DIPLOMA HR-SUPPORT HEBT BEHAALD?  

Melissa: “Ik wil graag een functie uitvoeren die administratie en mensgericht werk combineert en waarbij ik mensen advies kan geven over personeelszaken en opleidingen. Ik zou eventueel zelfs overwegen om dit op freelance basis te doen. De kans om zelf je opdrachten te kiezen lijkt me een fijne afwisseling.”   

DAAROM ZIEN WERKGEVERS MENSEN UIT DE OPLEIDING HR-SUPPORT GRAAG KOMEN 

Eline Van Elst, HR-analist bij ENGIE Solutions: “Het is heel belangrijk dat onze business en HR-collega’s goede ondersteunende HR-medewerkers hebben waar ze op kunnen rekenen. Binnen ENGIE zijn er tal van functies die je met een graduaatsdiploma HR-Support kan uitvoeren. Zoals loon- en personeelsadministratie (personeelsdossiers van al onze medewerkers up-to-date houden en hen helpen bij vragen rond loon), tijdsregistratie (zorgen dat de sociale wetgeving opgevolgd worden, rapporten opmaken en opleidingen geven), opleiding en ontwikkeling (plannen en organiseren van opleidingen), … Bovendien kijken stagiairs en pasafgestudeerden met frisse blik naar de werkmethodes die wij gebruiken, waardoor ze ons zelf ook nieuwe inzichten bieden in onze manier van werken.”  

 
ZELF OOK GRAAG HR-SUPPORT STUDEREN? 

Gerelateerde artikels