Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel een boeiende job in HR-Support? Janina verklapt hoe

hr support studeren turnhout antwerpen

In haar zoektocht naar een job die haar beter ligt, besliste Janina Asare om opnieuw te gaan studeren. Ze koos voor het graduaat HR-Support, een korte opleiding boordevol praktijk op de campus én op de werkvloer zelf. Na amper 2 jaar studeert Janina deze zomer af en kan ze naast een diploma ook meteen de nodige praktijkervaring aan haar cv toevoegen. Samen met werkgever Véronique Demuynck (RVA) verklapt ze hoe en waarom het graduaat HR-Support jouw snelticket naar een boeiende job kan zijn.    

Janina Asare - GR HR Support.jpgWAAROM HEB JIJ VOOR HET GRADUAAT HR-SUPPORT GEKOZEN? 

Janina: “Ik was al aan het werk, maar wilde graag een job uitoefenen die me beter ligt. Daarom heb ik besloten om opnieuw te gaan studeren. Het graduaat HR-Support sprak me aan omwille van de mix tussen administratief werk en sociaal contact. Ook het feit dat je na 2 jaar al een diploma kan behalen was voor mij een pluspunt.”  

JE BENT GAAN WERKPLEKLEREN BIJ DE RVA. WAAROM DIE KEUZE EN WAT ZIJN JOUW TAKEN? 

Janina: “Omdat de manier van werken en bedrijfscultuur in de publieke sector mij enorm aanspreekt, ben ik specifiek op zoek gegaan naar een werkplek bij de overheid. Tijdens het eerste semester van de opleiding werd ook mijn interesse in sociaal recht steeds meer gewekt. Zo heb ik mijn kans gewaagd bij de loondienst van de RVA.  

Ik doe momenteel praktijkervaring op als dossierbeheerder loonbeheer bij de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). In deze functie ben ik onder meer verantwoordelijk voor: betaling van wedde en premies, beheer van aan- en afwezigheid met invloed op de wedde (zoals verloven, ziekte, deeltijdse prestaties …), voorbereiding van pensioendossiers, valorisatie van beroepsloopbaan, einde arbeidsovereenkomsten en ontslagen …”  

WAT BEN JIJ VAN PLAN ALS JE JE DIPLOMA HR-SUPPORT HEBT BEHAALD?  

Janina: “Ik heb al immens veel bijgeleerd en enorm genoten tijdens de opleiding en het werkplekleren. Zodra ik mijn diploma heb behaald, wil ik het liefst verder als loonbeheerder bij de RVA aan de slag blijven.”  

DAAROM ZIEN WERKGEVERS MENSEN UIT DE OPLEIDING HR-SUPPORT GRAAG KOMEN 

Véronique Demuynck, diensthoofd HRMD Loonbeheer bij de RVA: “Via stage en werkplekleren krijg je een unieke kans om écht op de werkvloer mee te draaien en te ontdekken hoe gevarieerd en boeiend een job in HR-Support is. De dienst loonbeheer en personeelsadministratie van de RVA beheerst een 10-tal processen die zich uitsplitsen in een 60-tal verschillende taken. Tijdens het werkplekleren leer je een aantal van deze processen in de diepte aan (bijvoorbeeld: deeltijdse overeenkomsten, ziekte, arbeidsongevallen). Hierbij verdiep je je zowel in de theoretische (welke reglementering gaan we toepassen) als praktische aspecten (welke diensten leveren we af). Vanaf de eerste dag krijg je ook meteen de kans om heel concrete zaken zelfstandig af te handelen. Aan het eind van de rit kan je alle mogelijke gevallen afhandelen en volwaardig meedraaien in de materies die je behandeld hebt.” 

ZELF OOK GRAAG HR-SUPPORT STUDEREN? 

Gerelateerde artikels