Overslaan en naar de inhoud gaan

Campus klAP: Britt De Beule & Jana De Lange

britt de beule jana de lange podcast campus klap ap hogeschool antwerpen lerarenopleiding onderwijs

Britt en Jana zijn beiden student in de lerarenopleiding. Gewoon jezelf kunnen zijn is voor hen een van de belangrijkste dingen in het (studenten)leven. En ja, dat gaat met de nodige ups & downs gepaard. En ja, dat is echt helemaal oké. Ze zijn het unaniem eens dat mensen wat meer moeten laten zien hoe het er écht aan toegaat. Dus geven ze zelf alvast het goede voorbeeld in onze tweede podcastaflevering.

 

"Durf anderen aanspreken als je ergens mee zit  

Britt: “Ik heb geleerd om soms dingen af te toetsen. Als je ergens mee zit, gewoon aan je lector durven vragen: wat vind jij daarvan? Of met de trajectbegeleiders samenzitten en bekijken hoe ik dingen (beter) kan aanpakken. Mijn lectoren zijn gelukkig altijd heel begripvol geweest. Ze behandelen je als een gelijke, wat ik zelf heel belangrijk vind. Dat er ook ruimte is voor gewoon 'menselijk' contact en niet enkel vanuit lector-student."

Jana: “Ik heb vroeger ook leerkrachten gehad die superafstandelijk waren of waar ik totaal geen band mee had en daar heb ik het minste van geleerd of onthouden. Je hoeft niet met iedereen even goed overeen te komen. Dat kan ook gewoon niet. Maar het is belangrijk om geen favorietjes te hebben en gewoon een goede algemene band op te bouwen met elkaar.”  

“Eigenlijk mag je niet té ver vooruitkijken …  

Britt: “Ik heb best al wel wat moeilijkheden en tegenslagen gehad, en het is heel belangrijk om dan niet te denken dat heel je leven er zo gaat uitzien. Ik probeer ook op kortere termijn te kijken en positieve dingen in te plannen.”  

Jana: “Ja, dat vind ik echt superbelangrijk: dat je eigenlijk niet té ver vooruitkijkt. Dromen mag, maar je mag je niet te veel vastklemmen op binnen 10 jaar moet ik zeker dit en dit en dit bereikt hebben. Focus ook voldoende op dingen die je graag doet en die nu al kan doen. Bijvoorbeeld: aftellen naar een vakantie en dat enkele weken later afvinken. Je moet ook gewoon geluk vinden in kleine dingen. Ik weet nog niet eens wat ik straks ga eten, dus ik vind het heel moeilijk om na te denken over wat ik over 10 jaar ga doen." (lacht)

“We zijn allemaal maar mens. Iedereen heeft ups & downs.  

Jana: “Sinds ik opnieuw ben beginnen dansen, heb ik mezelf herontdekt. Ik heb nu nog meer het gevoel dat ik me niet anders hoef voor te doen, maar overal echt mezelf kan zijn. Ik ben onlangs bijvoorbeeld ook uit de kast gekomen en dat was echt helemaal oké.”   

Britt: “Ik hoef ook geen dingen achter te houden voor medestudenten enzo. Heb ik eens een moeilijke dag, dan heb ik een moeilijke dag. Dat is oké. We zijn allemaal maar mens: iedereen heeft ups en downs.  

Jana: “Veel jongeren kijken op naar de knappe, populaire mensen op Instagram en willen ook zo zijn, maar dat kan enorm ongezond zijn. Je moet echt beseffen dat iedereen wel eens een slechte dag heeft, of vol puisten staat, of zich ongelukkig voelt … Het is zo belangrijk dat je jezelf blijft. Meer mensen zouden dat moeten doen: niet alleen het beste van jezelf laten zien. Ik doe dat zelf ook: op mijn Instagram zie je mij in bikini maar ook met pukkels. Ik heb een tijdje terug gedeeld hoe ik van de stress keihard moest huilen en daar kwamen superlieve reacties op. Ik merk dat veel mensen dat wel appreciëren dat je gewoon laat zien hoe het er echt aan toegaat. Dat moeten we sowieso veel meer doen.” 

Britt: Ja, die hele fake it till you make it ben ik echt beu. ” 

ZIN IN MEER CAMPUS KLAP? 

Ontdek onze andere podcast gasten of beluister deze en andere afleveringen via Apple Podcasts - Google Podcasts - Spotify - YouTube

Gerelateerde artikels