Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Lichamelijke Opvoeding op winterstage in La Plagne (FR)

AP op winterstage in La Plagne

De tweede- en derdejaars Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie van onze Lerarenopleiding Secundair Onderwijs zijn ook dit jaar op wintersportstage getrokken, dit keer naar het Franse La Plagne. Het is een traditie die al meer dan 40 jaar bestaat, en die we graag in ere houden.

Dit jaar waren er 52 studenten die deelnamen aan de wintersportstage, die integraal deel uitmaakt van het curriculum. Zo kregen ze niet alleen les in snowboarden en skiën, maar leerden ze ook anderen hoe ze correct op de latten moeten staan.

Tijdens de week wintersportstage konden de studenten met eigen ogen aanschouwen wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een weekje ‘skiklassen’. Op die manier zijn ze voorbereid om later de organisatie van zo’n evenement op zich te nemen wanneer ze als leerkracht LO aan de slag zijn.

Het weekje Frankrijk is dus zeker niet vrijblijvend of ontspannend. Neen, de studenten werden grondig geëvalueerd. Maar uiteraard kan de boog niet altijd gespannen staan. Zo werden er door de derdejaarsstudenten verschillende randactiviteiten georganiseerd, zodat ze ook qua ontspanning voorbereid zijn op hun toekomstige job als leerkracht en begeleider van wintersportstages. Ook maakten ze onderstaande ‘Mannequin Challenge’.

 

Gerelateerde artikels