Overslaan en naar de inhoud gaan

"Mijn harde werk bij AP is beloond. Het is me gelukt!"

laatzienwatinjezit anais

Anaïs zette haar professionele danscarrière stop om leerkracht te worden. Hoewel deze overstap niet zonder slag of stoot verliep, volbracht ze haar opleiding met succes. Intussen heeft Anaïs haar diploma én ook al meteen haar droomjob in the pocket. 

Op welke 3 vlakken ben jij het meest gegroeid tijdens je studententijd bij AP? 

Ik ben van nature iemand die hard werkt en veel doorzettingsvermogen heeft, maar bij AP heb ik nog meer geduld gekweekt en geleerd hoe ik nog beter met stress kan omgaan. Ondanks de vele uitdagingen heb ik veel meer rust gevonden en heeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost gekregen.

Hoe heb jij bij AP laten zien wat in je zit? 

Ik had eigenlijk al een carrière als professionele ballerina, toen ik besliste dat ik nog graag een hoger diploma wilde behalen. Hoewel ik erg gemotiveerd was, was opnieuw gaan studeren toch een serieuze uitdaging. Het heeft me bloed, zweet, tranen en ontzettend veel doorzettingsvermogen gekost. Sommigen dachten dat ik het nooit zou halen, maar ik heb het tegendeel bewezen! Al m'n harde werk is beloond. Nu kan ik met trots tonen dat het me wél gelukt is. Mijn tijd bij AP heeft me niet alleen nieuwe inzichten bijgebracht, maar ook nieuwe deuren geopend voor de toekomst. 

 

 
Ben je al aan (de zoektocht naar) je droomjob begonnen? 

Ja, ik had eigenlijk al een job voor ik was afgestudeerd. Van maart tot eind juni 2020 was ik fulltime aan de slag als leerkracht LO en NW in het Stedelijk Lyceum Pestalozzi. Toen die lesopdracht erop zat, kreeg ik al vrij snel een nieuwe jobaanbieding. Vanaf september start ik parttime als leerkracht aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Dat is echt een droom die in vervulling gaat! Ik heb aan de Balletschool zelf nog mijn secundair diploma behaald, dus hier ooit lesgeven was echt een van de doelen waar ik zo hard naartoe heb gewerkt. Ongelofelijk fijn dat ik als beginnende leerkracht mijn droom al zo snel werkelijkheid zie worden. 

anais jump.jpg
Anaïs maakte succesvol de sprong van ballerina naar student en later leerkracht LO
 
Wat ga jij het meeste missen aan AP Hogeschool?

Mijn leuke klasgenoten en fijne leerkrachten. De verbondenheid. Samen sporten in groep, met de hele klas op uitstap gaan ... 

Waarom moeten studiekiezers volgens jou voor AP Hogeschool kiezen? 

Als je op zoek bent naar een praktijkgerichte opleiding waarin je écht kan schitteren, dan is AP Hogeschool zonder twijfel the place to be
 

Meer Anaïs? Ontdek het hier

Gerelateerde artikels