Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervolgopleidingen Onderwijs en Training

Het departement Onderwijs en Training biedt verschillende vervolgopleidingen en vormingen op maat aan. Hieronder vind je een overzicht.

 • Nieuw voor leraren: Nederlands als niet-thuistaal (NT2)Wil je in de toekomst Nederlands geven aan (jong)-volwassen anderstaligen? In het verkorte traject voor NT2 ontwikkel je de nodige inzichten om Nederlands als vreemde taal aan te kunnen leren. Via theorie, oefeningen en projecten lees je in 45 studiepunten tijdens één jaar over het Nederlands in al zijn aspecten.  Lees er alles over op deze opleidingspagina.

 

 • Verkort traject voor één onderwijsvak (Secundair Onderwijs)
  Breid je onderwijsbevoegdheid uit met één extra onderwijsvak en vergroot zo je kansen op de arbeidsmarkt. De verkorte trajecten voor een bijkomend onderwijsvak zijn er voor studenten die al in het bezit zijn van een diploma van een geïntegreerde lerarenopleiding (GLO) Secundair onderwijs, Kleuter- of Lager onderwijs, maar ook voor studenten die beschikken over een diploma van een specifieke lerarenopleiding (SLO) in combinatie met een bachelor- of masterdiploma. Kijk op de opleidingspagina voor meer informatie. 

 

 

 • Postgraduaat Niet-Confessionele Zedenleer
  Dit postgraduaat bereidt je voor om stil te staan bij waarden, normen en ethiek in onze maatschappij. Dat kan tijdens de lessen Levensbeschouwing in het Secundair Onderwijs of in de lessen Zedenleer in de lagere school. We leren je hoe je boeiende onderwerpen kan aansnijden en de leefwereld van je  leerlingen kan koppelen aan je lesinhoud. Lees er alles over op de opleidingspagina.

 

 • Aan de slag met STEM in het Kleuter-, Lager en/of Secundair Onderwijs
  Wil je met STEM aan de slag in het Kleuter-, Lager of Secundair Onderwijs? De lerarenopleidingen van AP Hogeschool en RVO-Society reiken je samen een schat aan mogelijkheden aan. Neem dus zeker een kijkje in onze brochure!

 

 • Mentorenvorming op maat - Kleuter-, Lager en/of Secundair Onderwijs
  Toekomstige leraren opleiden is een gezamenlijke onderneming van opleiders op de scholen (mentoren) en opleiders op de hogeschool (lectoren). Samenwerking is heel belangrijk. Coachingsvaardigheden essentieel. Daarom bieden wij een gratis mentorenopleiding aan. Benieuwd? Klik hier. Heb je de basisopleiding gevolgd en zin in meer? Dan is de vervolgopleiding iets voor jou!

 

 • Navorming van onze collega's van het departement Gezondheid en Welzijn
  Ook het departement Gezondheid en Welzijn van AP Hogeschool biedt vervolgopleidingen, workshops en studiedagen aan die voor leerkrachten en zorgcoördinatoren meer dan de moeite waard zijn.

  Van een navorming over 'Activerende ondersteuning van leerkrachten', een banaba autismespectrumstoornissen over een postgraduaat supervisie, intervisie, coaching (SIC) en navormingen over leidinggeven en conflicthantering: bekijk hier het volledige aanbod permanente vorming van het departement Gezondheid en Welzijn.