Graduaat Marketing- en Communicatiesupport - Marketingsupport | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Marketing- en Communicatiesupport

Marketingsupport

 • Dagtraject
 • Avondtraject

  Troeven

  Praktijkgericht

  Al vanaf het eerste semester sturen we je op pad om het werkveld en zijn spelers te leren kennen, in eerste instantie door uitvoerend te werken op allerhande events, later projectmatig in opdracht van een organisatie uit de socialprofitsector. Uiteindelijk draai je minstens acht weken effectief mee op de werkvloer bij een commercieel bedrijf.

  Flexibel en op maat

  De opleiding kan zowel in dag- als avondtraject gevolgd worden. We bekijken samen welk (aangepast) traject het beste aansluit op jouw situatie: competenties, gezinssituatie, combinatie werk-studeren, …

  Brede opleiding

  We geven je een brede basis als het gaat over marketing. Dat gaat dan van marktonderzoek  tot grafische toepassingen en inzicht in consumentengedrag. Hierdoor ben je breed inzetbaar in het werkveld.

  Klaar voor de toekomst

  Je krijgt les van lectoren met praktijkervaring. Hierdoor weten ze wat er speelt op de werkvloer en kunnen ze deze informatie meteen vertalen in de lessen. Daarnaast werkt de opleiding samen met de professionele bacheloropleiding Bedrijfsmanagement – Marketing, waardoor we je voorbereiden op samenwerking in de professionele context of verder studeren.

  Programma Dagtraject

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. 

  We bieden studenten in deze opleiding heel wat flexibiliteit. Je kan als student kiezen voor een dag- of een avondopleiding. In de dagopleiding heb je 4 dagen per week les en in de avondopleiding heb je 3 avonden per week les.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport met afstudeerrichting Marketingsupport omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject in dagonderwijs  volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Volg je het modeltraject in avondonderwijs, dan doe je er drie jaar over. Als je dat wil, kan je de opleiding ook over een langere periode spreiden.

  Programma Avondtraject

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. Je kan de opleiding overdag (4 dagen per week) of ’s avonds (3 dagen per week) volgen. In het dagtraject worden de studenten nauwgezetter opgevolgd door meerdere tussentijdse feedbackmomenten te organiseren. In het avondtraject wordt een deel van de lessen op afstand aangeboden.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport met afstudeerrichting Marketingsupport omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject in dagonderwijs  volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Volg je het modeltraject in avondonderwijs, dan doe je er drie jaar over. Als je dat wil, kan je de opleiding ook over een langere periode spreiden.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Na deze opleiding kan je meteen aan de slag, in principe in eender welke organisatie of onderneming. Je ondersteunt er de commerciële medewerkers, bijvoorbeeld als marketingassistent of customer service medewerker.

  Verder studeren

  Als je de smaak van studeren echt te pakken hebt, kan je ervoor kiezen om door te stromen naar de professionele bachelor Bedrijfsmanagement – Marketing van AP. Het programma (90 studiepunten) van het vervolgtraject werd zo uitgewerkt dat het perfect aansluit op deze graduaatsopleiding.

  Massaal veel praktijk

  De graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport staat garant voor massaal veel praktijk. Al vanaf het eerste semester zal je in contact komen met het werkveld tijdens het opleidingsonderdeel ‘Werkplekleren’, dat in elk semester terugkomt. Deze opleidingsonderdelen maken bijna de helft uit van het totale aantal studiepunten.

  Ben je zelf al actief in de sector, dan zoeken we naar een manier waarop je je werk in het kader van het werkplekleren kan valideren.

  Flexibel studeren

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken. Standaard is er een driejarig traject in avondonderwijs voorzien, samen met de mogelijkheid om opleidingsonderdelen uit het dag- en het avondtraject te combineren. Er is bovendien altijd een mogelijkheid tot individuele studietrajecten.

  Werken en studeren

  Met werkende studenten (in dezelfde sector) zoeken we naar de mogelijkheden om het werkplekleren af te leggen op de eigen werkplek. Uiteraard moet die werkplek dan wel voldoen aan een aantal vooropgestelde criteria.

  Studeren op afstand

  Al het lesmateriaal stellen we beschikbaar via onze digitale leeromgeving Digitap, waardoor je een deel van de leerstof via zelfstudie kan verwerken. In het avondtraject is er bovendien meer afstandsonderwijs, waardoor we het aantal contactmomenten kunnen beperken en studenten zich minder moeten verplaatsen.

Deze opleidingen kunnen ook interessant zijn voor jou: