Toen Lore Jaminon (33) zag dat ze een diploma hoger onderwijs kon behalen in afstandsonderwijs twijfelde ze geen seconde. In september startte ze met de graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport op AP. Een keuze die ze zich nog niet heeft beklaagd.
Oorspronkelijk ben ik ‘van ’t Stad’. Het grote bruisende Antwerpen waar mijn leven en carrière zich voornamelijk afspeelde in de voedingsindustrie. Ik werkte er als student en leerde er mijn partner kennen. Mijn eerste werkervaring was bij een groeiend bedrijf en tot slot runde ik er mijn eigen goed draaiende zaak Walvis samen met mijn partner. We verhuisden naar hartje Kempen – waar we ons gezin uitbreidden – en beslisten om onze zaak te verkopen. Ik nam de tijd voor het zorgen voor onze 2 kids, een thuis te creëren, te koken en een sociaal leven uit te bouwen in een onbekende streek.
Nu onze kinderen ouder zijn, voelde ik dat het tijd was om zelf iets gaan doen en me verder te ontwikkelen op werkvlak. Ik koos dan ook voor deze opleiding voor het projectmatige, het creatieve én het contact met mensen. Afstandsonderwijs vond ik in combinatie met mijn gezin en mijn zelfstandige partner de beste oplossing. Ideaal om het verkeer te vermijden maar ook perfect als er eens iets mis gaat zoals zieke kinderen of naschoolse activiteiten waardoor de planning verandert. Zo is het soms onmogelijk in de les aanwezig te zijn. Ik kan de lessen volgen wanneer de kinderen thuis zijn of in bed liggen. Of ik bekijk de opgenomen lessen op mijn eigen ritme wanneer het past. Studeren kan op sommige momenten pittig zijn, zeker met een gezin. Maar door een goede planning en een plan-b loopt het momenteel heel goed.
Momenteel is dit voor mij dat ik geslaagd ben voor mijn vakken in het eerste semester. En dat ik groepsopdrachten ondanks het afstandsonderwijs toch heel vlot en op een leuke manier kan uitvoeren. Tijdens het eerste semester vormden we reeds een hechte groep door aanwezig te zijn tijdens de lessen, elkaar te leren kennen en telefonisch contact te houden via Whatsapp in een groepsgesprek.
De grootste uitdaging voor mij is toch mijn uitstelgedrag in combinatie met de onverwachtse gebeurtenissen die kunnen voorkomen met kinderen zoals bijvoorbeeld ziekte. Toch heb ik reeds geleerd om hier met om te gaan en altijd te zorgen dat ik een plan b, c of d heb.
Ja, dat zou ik zeker! Als tip wil ik wel meegeven dat het fijn is om je medestudenten te leren kennen. Probeer dus wel als je kan aanwezig te zijn tijdens de online momenten met de lector. Zo leer je elkaar kennen, kan je samen aan opdrachten werken en is de drempel kleiner om mee te doen met de volgende les. Tenslotte is contact hebben met mensen toch iets dat je goed kan gebruiken in deze sector.
Het is misschien een cliché maar het is nooit te laat om te studeren, of je levensrichting te veranderen als je je wil toespitsen om iets helemaal anders. Dit afstandsgraduaat geeft je de kans om dat flexibeler aan te pakken.
25 april 2022 om 15:10