Graduaat Marketing- en Communicatiesupport | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Marketing- en Communicatiesupport

  Troeven

  • Je staat al vanaf het eerste semester met beide voeten in de praktijk. 
  • De lectoren brengen heel wat ervaring uit het werkveld mee.
  • Wij kiezen voor een heel persoonlijke aanpak, zodat elke student krijgt wat hij nodig heeft. 
  • Naast de inhoudelijke vorming komen ook generieke vaardigheden aan bod zoals samenwerken, (pro)actief handelen en probleemoplossend denken. 
  • Dankzij een structurele samenwerking met het werkveld word je al tijdens je opleiding voorbereid op de steeds veranderende behoeften van de arbeidsmarkt. Zo is marketing de laatste jaren sterk veranderd en steeds meer technologiegedreven. 

  Programma

  Wanneer heb je les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. Je kan de opleiding overdag of ’s avonds volgen. 

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject (in dagonderwijs) volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag 

  Je kan aan de slag als ondersteunend medewerker op de PR- of communicatie-afdeling, assistent van de mediaplanner of als medewerker op de marketingafdeling. Dit zowel in de profit- als de non-profit sector.

  Verder studeren

  Heb je de smaak van het studeren te pakken? Kies dan voor een vervolgtraject aan AP. Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleidingen Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Marketing) en Communicatiemanagement is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten (voor Marketing) en 120 studiepunten (voor Communicatiemanagement) behaal je een bachelordiploma.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Meistraat in Antwerpen of op campus Dodoens in Mechelen.