Graduaat Digitale Systemen en Netwerken | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale Systemen en Netwerken

  Troeven

  • Netwerken en systemen moeten continu onderhouden en verbeterd worden. Nieuwe technologieën, nieuwe hardware, de enorme toename van dataverbruik (streaming media) en allerhande verbonden devices (IoT, smart cities) zullen ervoor zorgen dat er nog lang nood zal zijn aan praktische, hands-on professionals die netwerk- en systeemproblemen snel en degelijk weten op te lossen.
  • De afstemming op de arbeidsmarkt, het gebruik van moderne labo’s en de twee stageperiodes garanderen dat je optimaal klaargestoomd bent voor het échte werk.
  • Je geniet van het enthousiasme en de ruime expertise van het lectorenbestand, waardoor je met een voorsprong aan je loopbaan begint. De opleiding is immers gestoeld op een lange traditie van actuele kennis en praktijkervaring.
  • Je kan de opleiding zowel overdag als ’s avonds volgen.
  • Je bouwt een band op met relevante bedrijven en bent hierdoor meteen inzetbaar.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. Je kan de opleiding overdag of ’s avonds volgen. 

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Digitale Systemen en Netwerken omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject (in dagonderwijs) volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Met dit diploma op zak zijn de mogelijkheden talrijk. Je kan ervoor kiezen om meteen  aan de slag gaan als systeem- of netwerkbeheerder bij een kleine kmo, overheid tot grote multinational.

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan de AP Hogeschool. Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleiding Elektronica-ICT is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten behaal je een bachelordiploma.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Spoor Noord - Ellermanstraat in Antwerpen.