Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Systeem- en Netwerkbeheer op werfbezoek bij BlueApp

Studenten Systeem- en Netwerkbeheer op de werf van BluApp 3
© Studenten Systeem- en Netwerkbeheer op de werf van BluApp

Leren op de werkvloer? Dat is een essentieel onderdeel van onze graduaatsopleidingen. Onze studenten Systeem- en Netwerkbeheer kregen de voorbije week alvast de kans om een kijkje te nemen op de werf van de  gloednieuwe innovatiehub Blue App.   

Op vrijdag 22 oktober 2021 gingen de studenten van de graduaatsopleiding Systeem- en Netwerkbeheer op werfbezoek op de BlueApp site van de Universiteit Antwerpen. Deze pré-incubator in aanbouw in Antwerpen-Zuid wil de academische wereld verbinden met de industrie.

In het kader van Learn@Work1, waar onze studenten zoveel mogelijk aan werkveld exploratie doen, kregen de eerstejaars hier de kans om de IT -en datatechnieken te bekijken waarmee men bij de bouw van een moderne infrastructuur reeds rekening houdt.

Onder deskundige begeleiding van een specialist van EEG Enterprises kregen drie groepen studenten de kans om de gestructureerde bekabeling en alles wat daarmee in verband staat, in real-life te zien. Vaklectoren Vaya Willemen en Geert Devenyns deden het werfbezoek mee om de link tussen de echte werkplek en de simulatie-opdrachten in de AP labs, te verduidelijken aan de studenten.

Gerelateerde artikels