Graduaat Transport en Logistiek - Wegvervoer | AP Hogeschool Skip to main content
 • Transport en Logistiek

Wegvervoer

 • Dagtraject (2 jaar)
 • Avondtraject (3 jaar)

  Troeven

  Praktijkgericht

  De theorie kan je meteen toepassen in de praktijk tijdens het werkplekleren, al vanaf het eerste semester. Elk semester neemt de praktijk bovendien een groter deel van je opleiding in, waardoor je op het einde meteen klaar bent om aan de slag te gaan.

  Werkzekerheid

  Je kiest voor een opleiding die je een erg hoge kans op werkzekerheid biedt. Sterke dispatchers/planners zijn erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

  Flexibiliteit en volledig naar jouw wens

  Je kan kiezen voor de afstudeerrichting die best aansluit bij je interesses, maar krijgt daarnaast ook een stevige algemene basis. Daarnaast is het steeds mogelijk om een persoonlijke traject op maat samen te stellen.

  Klaar voor de toekomst

  Wanneer je afstudeert, ben je klaar voor de toekomst. Onze lectoren en specialisten uit het werkveld brengen je de nieuwste trends uit de sector aan, waardoor je meteen aan de slag kan. Of je kan op dezelfde campus Meistraat verder studeren en het professionele bachelordiploma Bedrijfsmanagement - Logistiek Management behalen, dat perfect aansluit op deze graduaatsopleiding.

  Programma (Dagtraject)

  Wanneer heb je les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. In het dagtraject heb je les op:

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdagvoormiddag

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Transport en Logistiek omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden

  Programma (Avondtraject)

  Wanneer heb je les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. In het avondtraject heb je les op:

  • Maandagavond
  • Dinsdagavond
  • Donderdagavond

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Transport en Logistiek omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  De logistieke- en transportsector bieden je de keuze uit een groot aantal vacatures zodra je afstudeert, en dat zal de komende jaren niet veranderen. Met dit diploma op zak heb je dan ook een grote kans op werkzekerheid.

  Verder studeren

  Heb je de smaak van het studeren te pakken en blijf je liever nog wat langer op AP? Dan kan je kiezen voor een vervolgtraject aan AP en zo snel een extra diploma behalen. Dankzij de nauwe samenwerking met de verwante bacheloropleiding Bedrijfsmanagement - Logistiek Management is een optimale doorstroom mogelijk. Op die manier behaal je een bachelordiploma na een vervolgtraject van 90 studiepunten.

  Massaal veel praktijk

  De graduaatsopleiding Transport en Logistiek met afstudeerrichting Wegvervoer staat garant voor massaal veel praktijk. Je zal je nieuwe, meer theoretische kennis snel kunnen toepassen in de praktijk, want al in het eerste semester gaat het werkplekleren van start, waarbij je naar een bedrijf trekt om daar (verder) te gaan leren.

  Er is ook een intense samenwerking tussen het werkplekleren en andere opleidingsonderdelen. Zo wisselen dagen op de hogeschool elkaar wekelijks af met dagen op de werkplek: tijdens het eerste semester spendeer je bijvoorbeeld drie dagen per week op de hogeschool, gevolgd door twee dagen op de werkplek

  Elk semester neemt het aandeel van het werkplekleren toe, zowel in duurtijd als in complexiteit. Geleidelijk aan wordt zo ook je eigen zelfsturing opgebouwd.

  Flexibel studeren

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Studeren op afstand

  Al het lesmateriaal stellen we beschikbaar via onze digitale leeromgeving Digitap, waardoor je een deel van de leerstof via zelfstudie kan verwerken.

  Werken en studeren

  Als je al een administratieve functie in de logistieke sector hebt, bekijken we samen met jou voor welke leerdoelen of opleidingsonderdelen je een alternatieve opdracht of (gedeeltelijke) vrijstelling kan krijgen.

  Ook voor het werkplekleren krijg je als werknemer uit de sector de kans om de opdrachten te volbrengen op je eigen werkplek, en/of je werk te laten valideren aan de hand van een portfolio. Uiteraard moet de werkplek wel voldoen aan enkele vooropgestelde criteria.

Deze opleidingen kunnen ook interessant zijn voor jou: