Overslaan en naar de inhoud gaan

Geboeid door Mens & Maatschappij: ik als versterker

Wil jij je stempel drukken op de wereld? Dat kan op allerlei manieren: mensen helpen die minder kansen krijgen, de stad van de toekomst bouwen of een supercomputer ontwikkelen die ongeneeslijke ziektes bestrijdt. Welke weg je ook kiest: vanuit je eigen talenten kan je echt impact maken. Wat wordt jouw legacy?

Hoe maak jij het verschil?

Mensen in één woord beschrijven, doe je niet graag. Want jij ziet in iedereen potentieel, ongeacht de situatie waarin ze zich bevinden. Iets is nooit zwart-wit. Er is altijd grijs. Iedereen maakt keuzes, met elk hun eigen richting en tempo.

Net zoals je jezelf beter wil leren kennen, wil je ook anderen grondig begrijpen. Want zo kan je hen maximaal motiveren en ondersteunen in hun dagelijkse struggles. Je staat paraat voor hen. En bent gedreven om ze vooruit te helpen, op persoonlijk vlak of in hun werkomgeving.

Wij leren je vooral jezelf en je omgeving in vraag stellen – en open te staan voor andere meningen. Een gezonde portie idealisme heb je, maar je bent ook realistisch. Het verschil maken voor mensen, hoe klein ook: daarin schuilt jouw kracht.

0 studenten kozen vorig jaar voor een graduaat of bachelor Mens & Maatschappij
  • In het middelbaar had ik vrienden die in moeilijke thuissituaties opgroeiden. Ik zag de vooroordelen waarmee ze te kampen hadden. Dat vond ik super oneerlijk. Ik besefte toen dat ik mij wilde inzetten voor anderen die het moeilijk hebben

    Valentijn, orthopedagoog in de gevangenis

    Lees hoe Valentijn het verschil maakt

Vind je eigen weg

In de opleidingen Mens & Maatschappij leer je jezelf en je omgeving in vraag stellen en anderen vooruithelpen. Je hebt daarbij de keuze tussen zeven verschillende opleidingen, elk met hun eigen accent. Twijfel je tussen een bachelor en een graduaat? Hier lees je meer over de verschillen.

Laat je deze info graag bezinken? Of wil je iets meer achtergrond? Download onze brochure, of stel er zelf één samen. 

Hoe wij je vooruit helpen

  • Intensieve coaching om je eigen sterktes en zwaktes te leren kennen.
  • Boeiende praktijkprojecten en toegang tot een breed netwerk van werkveldpartners. 
  • Een diploma met betekenis en werkzekerheid.
     

Kom zelf ontdekken

Overtuigd? Ontvang als eerste een uitnodiging om langs te komen en inspirerende verhalen van onze studenten.

 
 

Geprikkeld? Kom eens langs

Bij AP openen we meermaals per jaar onze deuren. Zo kan jij vragen stellen, de campus ontdekken, een kijkje nemen in de lokalen, door het cursusmateriaal browsen en ons van binnenuit leren kennen. Tot binnenkort! 

Nog geen aha-moment?

Misschien wil je op een andere manier je stempel drukken. Dat kan! Ga verder op ontdekking, je vindt vast en zeker je ding bij AP. Elk van onze zes studiedomeinen biedt relevantie en meerwaarde in een steeds veranderende samenleving.