Studiekeuze - Ik twijfel nog | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke studierichtingen kan ik bij AP kiezen?

Bij 'iets met talen' denk je misschien meteen aan een studie Taal- en Letterkunde. Maar ook in opleidingen als Marketing, Journalistiek of Office Management komt een talenknobbel van pas.

Begin dus met een open blik. Staar je niet te veel blind op titels, maar doorloop elke opleiding uit onze lijst met die aansluit op jouw kerntalentenanalyse.

Een interessegebied is breed en heeft verschillende insteken. Zo ontdek je misschien wel een opleiding op jouw maat waar je zelf nog niet bij had stilgestaan. 

Hmm, ik twijfel nog over mijn studiekeuze ...

Ben je er nog niet helemaal uit? Kop of munt tossen hoeft gelukkig niet. Wij helpen jou verder op weg. 

Welk type opleiding kan ik bij AP kiezen?

 • Graduaat (HBO5)

  Dankzij een kort, maar krachtig opleidingsprogramma met massaal veel praktijk, is een graduaat de ideale (tussen)stap van secundair naar hoger onderwijs. Je kan in amper twee jaar al al een hoger diploma behalen. 

 • Professionele bachelor

  Een professionele bacheloropleiding is de ultieme mix van theorie en veel praktijk. Je verwerft een stevige theoretische basis en de nodige praktische skills om snel en vlot aan de slag te gaan. 

 • Academische bachelor & master

  Is kunst helemaal jouw ding? Aan onze twee Schools of Arts (de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium) bieden we uiteenlopende artistieke opleidingen aan. 

Ontvang studiekeuzetips

Heb je nog wat hulp nodig met je studiekeuze? Valt helemaal te begrijpen hoor. Daarom kan je vanaf nu inschrijven op onze nieuwsbrief met studiekeuzetips. Elke week ontvang je dan van ons een uitgebreide tip met voorbeelden, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan gaan. Zo kom je telkens weer een stap dichter bij een juiste studiekeuze.

Hoe is mijn opleiding opgebouwd?

Heb je uit onze interessegebieden een (aantal) voorkeuropleiding(en) kunnen filteren? Focus dan in detail op het opleidingsprogramma:

 • Hanteert de opleiding modules of semesters? (hoe vaak heb ik examens)
 • Wat zijn de hoofd- en bijvakken (hoe zwaar wegen vakken door)
 • Kan of moet ik stage lopen? (in welk jaar, hoe lang ...)
 • Kan ik naar het buitenland? (Erasmus, stage ...)
 • Kan ik nog een vervolgopleiding volgen? (banaba, master, postgraduaat / rechtstreeks of via via vervolgtraject / bij AP of elders ...)
 • In welke jobs kan ik met mijn diploma aan de slag?  

Kom eens persoonlijk kennismaken

Je hebt je research gedaan? Alle brochures en websites verslonden? Al eens virtueel de campus verkend? Kom dan zeker ook eens een kijkje ter plaatse nemen om te proeven van het echte studentenleven. En nee, dan hebben we het niet over een kroegentocht ...