Overslaan en naar de inhoud gaan

Hmm, ik twijfel nog over mijn studiekeuze ...

Ben je er nog niet helemaal uit? Kop of munt tossen hoeft gelukkig niet. Wij helpen jou verder op weg. 

Verken het aanbod en ga op zoek naar de ultieme match

Welke studierichtingen kan ik (bij AP) kiezen?

Bij 'iets met talen' denk je misschien meteen aan een studie Taal- en Letterkunde. Maar ook in opleidingen als Marketing, Journalistiek of Office Management komt een talenknobbel van pas.

Begin dus met een open blik. Een interessegebied is breed en heeft verschillende insteken. Staar je niet te veel blind op titels, maar doorloop elke opleiding die aansluit op jouw kerntalentenanalyse. Zo ontdek je misschien wel een opleiding op jouw maat waar je zelf nog niet bij had stilgestaan. 

Welk type opleiding kan ik (bij AP) kiezen? 

Als je een (studie)keuze moet maken, zeggen mensen vaak: 'Volg je hart'. En inderdaad: passie is zeker belangrijk in je leven, studie en werk. Iets wat je graag doet, doe je altijd beter. Om je slaagkansen te verhogen, kies je dus best voor een studiedomein in het verlengde van je interesses.

Maar ook het type opleiding kan een doorslaggevende factor zijn. Binnen eenzelfde studiedomein - bijvoorbeeld zorg, communicatie, IT - kan je vaak voor een graduaat, bachelor of master kiezen, maar deze hebben wel een heel andere invulling. Het is dus belangrijk om ook hier te kijken welk opleidingstype het beste bij jou past. Met een slimme match, vergroot je namelijk de kans op een succesvolle studie(keuze). 

Hoe is mijn opleiding opgebouwd? 

Heb je uit onze interessegebieden een (aantal) voorkeuropleiding(en) kunnen filteren? Focus dan in detail op het opleidingsprogramma:

  • Hanteert de opleiding modules of semesters? Hoe vaak heb ik examens?
  • Wat zijn de hoofd- en bijvakken? Hoe zwaar wegen opleidingsonderdelen door?
  • Kan of moet ik stage lopen? In welk jaar? Hoe lang? ...
  • Kan ik naar het buitenland? Erasmus? Stage? ...
  • Kan ik nog een vervolgopleiding volgen? Welke? Wel of niet rechtstreeks? Bij AP of elders? ...
  • In welke jobs kan ik met mijn diploma aan de slag?
Laat je inspireren door onze AP'ers

Benieuwd hoe studeren er echt aan toegaat? In onze podcast Campus klAP ontdek je inspirerende verhalen uit onze hogeschool. Onze studenten, alumni en lectoren delen hun ultieme ups & downs, hilarische weetjes, handige studie(keuze)tips ... Zo kom je onder meer te weten: Hoe zij hun studiekeuze hebben gemaakt? Hoe hun overstap van middelbaar naar hoger onderwijs verliep? Welke gekke, grappige of gênante gebeurtenissen zij hebben meegemaakt? En zo veel meer ... 

Kom eens persoonlijk kennismaken

Je hebt je research gedaan? Alle brochures en websites verslonden? Al eens virtueel de campus verkend? Kom dan zeker ook eens een kijkje ter plaatse nemen om te kijken of het écht klikt en te proeven van het echte studentenleven. En nee, dan hebben we het niet over een kroegentocht ...

Rewind naar de

vorige stap

Fast forward naar de

volgende stap