Overslaan en naar de inhoud gaan

Yes, ik heb mijn studiekeuze gemaakt!

APsoluut overtuigd van je studierichting en keuze voor AP? Proficiat voor jou - en stiekem ook hoera voor ons natuurlijk ;-) ! 

Check de laatste praktische zaken

Leerkrediet

Het leerkrediet is een 'rugzak' van 140 studiepunten die je als student bij het begin van je hogere studies ontvangt. Aan de hand van het leerkrediet kunnen zowel jij als je hogeschool (of universiteit) evalueren hoe je studies vlotten

Gedurende je studieloopbaan verlies en verwerf je leerkrediet, afhankelijk van je studievoortgang. Als je inschrijft voor een opleidingsonderdeel zet je een deel van je leerkrediet in.

  • Als je slaagt, krijg je de ingezette studiepunten terug. Als startende student krijg je de eerste 60 ingeschreven studiepunten waar je voor slaagt zelfs als eenmalige bonus dubbel terug.
  • Als je niet slaagt, ben je de ingezette studiepunten kwijt. Als je meermaals na elkaar niet slaagt, kan je leerkrediet op geraken en zal je niet langer kunnen verder studeren.

Op deze manier stimuleert het leerkrediet jou om een doordachte studiekeuze te maken of tijdig van studie te switchen. 

Studiekosten

Een hoger diploma is goud waard, maar er hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast. Het bedrag dat je moet betalen, is afhankelijk van verschillende elementen: zoals type opleiding, soort studiecontract, aantal studiepunten dat je opneemt, of je recht hebt op een studietoelage ... Naast je inschrijvingsgeld moet je bovendien ook nog opleidingsgebonden kosten en woon- en/of leefbudget mee incalculeren. 

Schrijf je in

Ik schrijf me in!

Nieuw: inschrijven bij AP kan volledig digitaal. In slechts enkele simpele stappen ben je ingeschreven bij AP Hogeschool.

  • Check of je voldoet aan alle taal- en toelatingsvoorwaarden
  • Registreer online.
  • Je ontvangt daarna een bevestigingsmailtje met alle praktische details om je inschrijving te vervolledigen.

Klaar voor de start!

STARTEN BIJ AP

Voor eerstejaars is de start van het academiejaar extra spannend. Onder het motto 'Goed begonnen is half gewonnen' hebben we allerlei praktische info en tips in een handig overzicht gebundeld. Zo kan jij straks vlot aan jouw studentenleven beginnen.