Overslaan en naar de inhoud gaan

Leren in een professionele setting

Via praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek bouwde de cel onderwijsonderzoek expertise uit rond generieke competenties of soft skills bij verschillende doelgroepen: leerlingen, studenten, werkzoekenden en werknemers. Tevens onderzoekt de cel hoe generieke competenties bij deze doelgroepen verder kunnen worden ontwikkeld. Op basis hiervan ontwikkelde de cel onder meer het Kickstart Your Soft Skills-model (KYSS-model), een generiek model voor soft skills, o.m. geïnspireerd op soft skills ABC van VDAB.

OO_leren in professionele setting_paginafoto1.png

OO_leren in professionele setting_paginafoto2.pngCentraal in het onderzoek in dit domein staan de verschillende varianten van het kickstart-instrument. Dit instrument brengt via zelfrapportage soft skills bij verschillende doelgroepen in kaart en geeft gebruikers hierover meteen ook feedback. De cel werkt ook aan instrumenten en methodieken om de ontwikkeling van generieke competenties te ondersteunen en stimuleren.

Groep Intro zet dit instrument in voor de begeleiding van jonge werkzoekenden naar de Arbeidsmarkt. Het GO! Maakt gebruik van een aangepaste versie voor duaal leren en nam het kickstart-instrument op in hun ICE-methodiek.

Meer weten over de projecten en instrumenten?

Instrumenten: