Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom, leerkracht in spe!

Krijg jij niet genoeg van de schoolbanken (& schoolvakanties) en je overweegt om er de rest van je carrière door te brengen? Super! Denk er dan wel aan dat je een instaptoets moet afleggen vooraleer je aan de Lerarenopleiding start.

Instaptoets

Wist je dat je een verplichte, niet bindende instaptoets moet maken voor je aan een lerarenopleiding start?

Het doel van de instaptoets is om jou een indicatie te geven van je leermotivatie en taalkennis Nederlands. Als je leerkracht Lager Onderwijs wil worden, krijg je ook een test Frans en wiskunde. Laat je zeker niet afschrikken door deze test. Je moet bij je inschrijving enkel kunnen aantonen dat je de instaptoets hebt afgelegd, maar de resultaten zijn niet bindend.  Wel zullen we bij AP Hogeschool samen overlopen waar je nog kan groeien, op basis van je resultaten.

Omdat we al onze (toekomstige) studenten zo goed mogelijk ondersteunen, hebben we een proefversie met verbetersleutel van de instaptoets uitgewerkt.

 

Meer info over onze Lerarenopleidingen:

Leraar Kleuteronderwijs

In de lerarenopleiding Kleuteronderwijs - ook beschikbaar als flexibel programma in het flextraject - leer je het beste in jonge kinderen naar boven halen.

Naar opleiding
Leraar Kleuteronderwijs in flextraject

In het flextraject van de lerarenopleiding Kleuteronderwijs leer je het beste in jonge kinderen naar boven te halen.

Naar opleiding
Leraar Lager Onderwijs

Ben je klaar om een enthousiaste leerkracht lager onderwijs te worden?

Naar opleiding
Leraar Lager Onderwijs in flextraject

In het flextraject van de lerarenopleiding Lager Onderwijs duik je volop in de praktijk om je inhoudelijke, pedagogische, didactische, talige, wetenschappelijke en muzische competenties te ontwikkelen. Met je boeiende lessen ben je in staat leerlingen te prikkelen en breng je hun ontwikkeling en kennis op topniveau.

Naar opleiding
Niet-Confessionele Zedenleer

Dit postgraduaat bereidt je voor om stil te staan bij waarden, normen en ethiek in onze maatschappij. Dat kan tijdens de lessen Zedenleer in de lagere school. We leren je hoe je boeiende onderwerpen kan aansnijden en de leefwereld van je  leerlingen kan koppelen aan je lesinhoud.

Naar opleiding
Leraar Secundair Onderwijs

Kies je voor leraar secundair onderwijs? Dan ga je voor een van de boeiendste beroepen in onze samenleving. Je studeert af als leerkracht met lesbevoegdheid voor twee onderwijsvakken die je zelf kiest. Met een van onze vijf mogelijke afstudeerprofielen beschik je bovendien over een extra troef op de arbeidsmarkt.

Naar opleiding
Leraar Secundair Onderwijs voor Praktijkvakken

Heb je al enkele jaren werkervaring en zou je die opgedane kennis ook willen doorgeven aan leerlingen uit het secundair onderwijs? Dan ben je bij de educatieve graduaatsopleiding Secundair Onderwijs aan het juiste adres.

Naar opleiding
Leraar Secundair Onderwijs in verkort traject

Heb je (bijna) een bachelor- of masterdiploma op zak en wil je inspireren en onderwijzen binnen jouw vakgebied? Kies dan voor de Verkorte Educatieve Bacheloropleiding Secundair Onderwijs. Jij brengt je opgedane kennis mee en wij leiden je in 1 jaar op om voor de klas te staan.

Naar opleiding

Heb je nog vragen?

Departement Onderwijs & Training