Skip to main content

Knappe resultaten tijdens het interdisciplinair vak Immersive Storytelling

Immersive Storytelling

Ook dit jaar werkte onze studenten van AP Hogeschool weer samen tijdens het interdisciplinair keuzevak Immersive Storytelling. Tijdens deze lessenreeks werden de studenten gedurende een half jaar ondergedompeld in de wereld van Virtual Reality (VR). De verschillende studentengroepen, samengesteld uit bekwame IT'ers, designers, storytellers en content managers, leverden deze editie weer indrukwekkende resultaten. 

Om de samenwerking over verschillende opleidingen te stimuleren organiseert AP jaarlijks het keuzevak Immersive Storytelling. Studenten uit de opleidingen Elektronica-ICTGrafische en Digitale MediaJournalistiekErgotherapieVerpleegkunde én de Beeldende Kunsten zijn uitgenodigd om zich in te schrijven voor het keuzevak om samen een VR-experience te creëren.

Gedurende het eerste semester werkte de verschillende groepjes een VR-prototype uit in een thema naar keuze. Aan de hand van een storyboard brachten ze hun verhaal tot leven en kregen ze meer inzichten in de workflow van VR-productie. De studenten ontdekten niet enkel de kracht van interdisciplinair onderwijs, maar ontwikkelen ook inzichten in projectmanagement, teamwork, gamificatie, scenario-denken en Virtual Reality. Eén van de projecten wordt zelfs dit jaar getoond op de VR expo in Gent.

Bekijk hieronder de resultaten van de studenten. Wil je meer weten over dit projectvak, of heb je zelf een idee dat studenten kunnen uitwerken? Neem dan contact op via immersivelab@ap.be.

Gerelateerde artikels