Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorzieningen voor studenten

Als student aan AP sta je er uiteraard niet alleen voor. Zo kunnen we je met enkele praktische zaken helpen: lekker eten in onze studentenrestaurants, computervoorzieningen, op kot gaan, goedkoop cultuur verorberen, en de aanschaf van een laptop met korting.

Studentenrestaurants

In de studentenrestaurants van AP kan je dagelijks terecht voor een hapje aan studentvriendelijke prijzen. Een greep uit het aanbod: pasta, frietjes, slaatjes, vegetarische schotels, overheerlijke desserts en nog veel meer. Het aanbod verschilt per campus. Op sommige campussen staan er ook automaten met drank en snacks.

Volgende campussen hebben een eigen studentenrestaurant:

  • campus deSingel (Conservatorium)
  • campus Spoor Noord - Noorderplaats
  • campus Spoor Noord - Ellermanstraat
  • campus Meistraat

Voor studenten van campus Mutsaard en campus Kronenburg hebben we een samenwerkingsovereenkomst met externe partners. Zo kunnen studenten van campus Mutsaard in het studentenrestaurant van de Universiteit Antwerpen (de Komida) terecht. Studenten van campus Kronenburg zijn dan weer meer dan welkom in het bedrijfsrestaurant van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (de Karibu).

Op kot in Antwerpen

Kotweb

Je zoektocht naar een geschikte studentenkamer start je best op Kotweb: een unieke samenwerking tussen de studentenvoorzieningen van de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs, STAN en de Stad Antwerpen. De site biedt het grootste bestand van kamers, studio’s en appartementen voor studenten in Antwerpen aan. Alle accommodaties zijn gecontroleerd op woonkwaliteit en brandveiligheid. Bovendien wordt per kot vermeld of de kotbaas gebruik maakt van het optimaal, duidelijk en volledig juridisch onderbouwde modelcontract.

Een kot huren voor een korte termijn

Valt het pendelen je zwaar tijdens de examenperiode? Is het thuis moeilijk om geconcentreerd te studeren? Geraak je moeilijk op je stageplaats van waar je woont? Dan kan je misschien tijdelijk een kamer huren bij de dienst Studentenvoorzieningen.

De kamers bevinden zich in de buurt van de Rooseveltplaats en kunnen al vanaf één week gehuurd worden. De prijzen liggen tussen de € 77 en € 140 per week, afhankelijk van de kamer die je huurt. In sommige kamers heb je een eigen keuken en badkamer, in andere deel je deze met een aantal studenten. Eventueel kan er in samenspraak met onze sociale dienst een korting op de huurprijs gegeven worden indien dit financieel voor jou moeilijk te dragen is.

Informatie en bemiddeling

Ben je niet zeker of het huurcontract dat je krijgt voorgeschoven volledig wettelijk is? Zijn de kleine lettertjes niet helemaal duidelijk? Laat je kotbaas die kapotte verwarming maar niet herstellen? Ben je het niet eens met de afrekening van de kosten?

Dan kan je bij de dienst huisvesting van de dienst Studentenvoorzieningen terecht voor meer informatie. Als jij dat wil kunnen we ook bemiddelen met je kotbaas in het geval van een conflict.

Info en advies

stuvo@ap.be
T 03 220 59 00

Studie- en leefkosten

Hoeveel kost een jaar studeren aan het hoger onderwijs? Verwacht je aan kosten zoals inschrijvingsgeld, opleidingsgebonden kosten en woon- en leefbudget.

Studentenwerking

Studentenclubs en –raden kunnen financiële of logistieke ondersteuning krijgen voor catering, sportuitrusting en niet-opleidingsgebonden activiteiten van sportieve, culturele, maatschappelijke of ecologische aard. Zij brengen de dienst Studentenvoorzieningen minimaal drie weken vóór de start van de activiteit op de hoogte, zodat er nog voldoende tijd rest om een bestelling te plaatsen bij een van de leveranciers van AP.