Cultuur & Vrije Tijd | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultuur & Vrije Tijd

Muziek, dans, film, theater, tentoonstellingen of musea ... Als student in Antwerpen geniet je van cultuur met een grote C én een klein prijskaartje. Tel daar nog een bruisende partyscène bij en je snapt: wie studeert in 't Stad zal zich geen minuut vervelen!

Plus Pass

Dankzij de Plus Pass kunnen studenten, personeel en alumni van AP Hogeschool goedkoop of gratis van een streepje cultuur genieten. 

De Plus Pass kan je voor slechts 25 euro per academiejaar aankopen. Dit bedrag kan je bovendien volledig of deels terugvorderen bij de meeste Vlaamse mutualiteiten. 

Je kan de Plus Pass online bestellen. Na betaling wordt je Plus Pass met de post opgestuurd. 

Cultuur in Antwerpen

Waar is da feestje? Die tentoonstelling? Dat concert? De Schools of Arts van AP Hogeschool hebben een uitgebreid aanbod, waar jij naartoe kan. Kijk www.ap-arts.be/evenementen om de kalender te zien.

In de Uit-databank vind je daarnaast de meest up-to-date agenda voor cultuur en vrije tijd in heel Antwerpen. Alles komt aan bod: concerten, festivals, tentoonstellingen, markten, kermissen, workshops, lezingen, quizzen ... Kortom, als student zal jij je niet snel vervelen. 

StuDay

De opening van het academiejaar? Die vier je niet met een saaie optocht in toga, maar tijdens het leukste feestje van het academiejaar: StuDay. 

StuDay is een festival voor en door studenten. Het overkoepelende Antwerps studentenplatform GATE15 trakteert bezoekers ieder jaar weer op een flinke portie fun met sport- en spelactiviteiten, yummy food, veeeel bier en hippe beats. Trust us, dit mag je niet missen. Correctie: StuDay kan je gewoon niet missen: je krijgt die middag voor één keer zelfs officieel toestemming om te spijbelen. 

 

Antwerpse studentenharmonie

Zin om muziek én nieuwe vrienden te maken? Word dan snel lid van de Antwerpse Studentenharmonie (ASH). 

De Antwerpse Studentenharmonie is een orkest voor en door studenten en pas afgestudeerden van de Antwerpse hogescholen en universiteiten. Ze repeteren wekelijks en laten ook regelmatig van zich horen tijdens impromptu straatconcertjes of grote events zoals StuDay en Jazz in 't MAS. Daarnaast is er ook uitgebreid ruimte om te verbroederen tijdens een quizavondje of door samen na de repetities een pintje te gaan pakken. 

Symphonic City Sounds

Ben je student, medewerker of alumnus en heb je zin in een muzikaal avontuur? Symphonic City Sounds is er voor jou! Dit gloednieuwe symfonische orkest is de nieuwste telg onder de Antwerpse studentenensembles. Onder de enthousiaste leiding van Mees Van Kampen wordt gewerkt aan muziek, vriendschap en mooie herinneringen.

Stem je instrument, zet koers naar Prinses 16 en maak je klaar om Antwerpen cultureel te bestormen! Symphonic City Sounds rekruteert nieuwe muzikanten. Verdenk je een vriend/vriendin/collega van muzikale bezigheden of kan je misschien zelf muzikaal uit de voeten met een symfonisch instrument? Laat dan van je horen!