Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultuur & Vrije Tijd

Muziek, dans, film, theater, tentoonstellingen of musea ... Als student in Antwerpen geniet je van cultuur met een grote C én een klein prijskaartje. Tel daar nog een bruisende partyscène bij en je snapt: wie studeert in 't Stad zal zich geen minuut vervelen!

Rubi - the cultural factory

Dankzij Rubi kunnen studenten, personeel en alumni van AP Hogeschool goedkoop of gratis van een streepje cultuur genieten. Rubi staat voor kunst en cultuur in Antwerpen, voor verwonderen en schitteren als een robijn in al haar diverse facetten. Ontdek samen met Rubi het culturele leven op en rond de verschillende campussen. Neem deel aan activiteiten of ga zelf creatief aan de slag. Bewonder, ontmoet en daag jezelf uit! 

Cultuur in Antwerpen

Waar is da feestje? Die tentoonstelling? Dat concert? De Schools of Arts van AP Hogeschool hebben een uitgebreid aanbod, waar jij naartoe kan. Kijk www.ap-arts.be/evenementen om de kalender te zien.

In de Uit-databank vind je daarnaast de meest up-to-date agenda voor cultuur en vrije tijd in heel Antwerpen. Alles komt aan bod: concerten, festivals, tentoonstellingen, markten, kermissen, workshops, lezingen, quizzen ... Kortom, als student zal jij je niet snel vervelen. 

StuDay

De opening van het academiejaar? Die vier je niet met een saaie optocht in toga, maar tijdens het leukste feestje van het academiejaar: StuDay. 

StuDay is een festival voor en door studenten. Het overkoepelende Antwerps studentenplatform STAN trakteert bezoekers ieder jaar weer op een flinke portie fun met sport- en spelactiviteiten, yummy food, veeeel bier en hippe beats. Trust us, dit mag je niet missen. Correctie: StuDay kan je gewoon niet missen: je krijgt die middag voor één keer zelfs officieel toestemming om te spijbelen. 

 

Antwerpse studentenharmonie

Zin om muziek én nieuwe vrienden te maken? Word dan snel lid van de Antwerpse Studentenharmonie (ASH). 

De Antwerpse Studentenharmonie is een orkest voor en door studenten en pas afgestudeerden van de Antwerpse hogescholen en universiteiten. Ze repeteren wekelijks en laten ook regelmatig van zich horen tijdens impromptu straatconcertjes of grote events zoals StuDay en Jazz in 't MAS. Daarnaast is er ook uitgebreid ruimte om te verbroederen tijdens een quizavondje of door samen na de repetities een pintje te gaan pakken. 

Symphonic City Sounds

Ben je student, medewerker of alumnus en heb je zin in een muzikaal avontuur? Symphonic City Sounds is er voor jou! Dit gloednieuwe symfonische orkest is de nieuwste telg onder de Antwerpse studentenensembles. Onder de enthousiaste leiding van Mees Van Kampen wordt gewerkt aan muziek, vriendschap en mooie herinneringen.

Stem je instrument, zet koers naar Prinses 16 en maak je klaar om Antwerpen cultureel te bestormen! Symphonic City Sounds rekruteert nieuwe muzikanten. Verdenk je een vriend/vriendin/collega van muzikale bezigheden of kan je misschien zelf muzikaal uit de voeten met een symfonisch instrument? Laat dan van je horen!

Universitair Koor Antwerpen

Het Universitair Koor Antwerpen (UKA) komt wekelijks samen op te repeteren. Naast eigen concerten treden ze ook geregeld op tijdens speciale evenementen zoals proclamaties, kerstmarkten en de openingsviering aan het begin van het nieuwe academiejaar. 

Het UKA is voortdurend op zoek naar nieuwe zangers. Alles studenten uit het hoger onderwijs zijn welkom. Een specifieke muzikale vooropleiding of koorervaring is niet vereist. Er wordt wel voldoende inzet en aanwezigheid gevraagd. Zingen in een koor is immers een gezelschapsactiviteit.

De beste momenten om te beginnen bij het koor is aan het begin van het semester: eind september of half februari. Dan start het UKA met het instuderen van nieuwe stukken. Het UKA is een leuke bende die ook buiten repetities en concerten met elkaar optrekt en plezier maakt.