Overslaan en naar de inhoud gaan

10 voordelen van studeren in Antwerpen

studeren in antwerpen

Studeren in Antwerpen? Waarom nog twijfelen?! Wij Antwerpenaren hebben misschien een dikke nek, maar 't Stad heeft echt massa's te bieden op het vlak van wonen, werken, studeren en ontspannen. Niet zo gek dus dat steeds meer studenten hun weg vinden naar Antwerpen. 

 

1. Met bijna 50.000 studenten is Antwerpen de tweede grootste studentenstad van Vlaanderen. Maar we zijn wél de populairste, want Antwerpen mag zich al enkele jaren op rij dé sterkst groeiende studentenstad noemen. 

2. Dankzij z'n centrale en compacte ligging is Antwerpen vlot bereikbaar voor (pendel)studenten. De trein stopt in een van de mooiste stations ter wereld, en tram en bus brengen je vlot naar de verschillende campussen. Zin om zelf de beentjes te strekken? Ook te voet of met de fiets sta je in een wip aan de andere kant van 't Stad. 

3. Op zoek naar een kot, een feestje of een luisterend oor? Antwerpen beschikt over een eigen overkoepelende studentencommunity. STAN is een organisatie voor en door studenten. Deze insiders gidsen je graag door de leuke en serieuze kanten van het studentenleven. 

4. Hoewel de grootste studentenpopulatie rond de oude universiteitsbuurt woont, zitten campussen en koten in Antwerpen verspreid doorheen de stad. Van het multiculturele Noord tot het artistieke Zuid: elk stukje stad heeft z'n eigen vibe. 

5. Met Kotweb beschikt Antwerpen over een eigen overkoepelende database voor studentenhuisvesting. Dankzij kwaliteitslabels, een modelcontract en een uitgebreide adviesrubriek kan je via deze weg snel en makkelijk een kot of studio in Antwerpen vinden. 

6. De metamorfose van onze burgemeester liegt er niet om: Antwerpen laat zich graag van z'n sportieve kant zien. De stad beschikt over diverse sportfaciliteiten en organiseert ook regelmatig topevents als de Ten Miles. Als student combineer je fair play trouwens met fair prices: dankzij de MOVE-pas kan je je goedkoop of gratis in het zweet werken

7. Muziek, dans, film, theater of musea ... Yep, in Antwerpen kom je als cultuurliefhebber zeker aan je trekken. Studenten van over de hele wereld staan in de rij om een plekje aan onze gerenommeerde kunstacademies te bemachtigen. 

8. Waar is da feestje? Hier in 't Stad natuurlijk! 'Work hard, party hard' is het motto van studenten in Antwerpen. StuDay geeft de aftrap aan het begin van het academiejaar en daarna kan je eigenlijk zowat 7 dagen op 7 uit de bol gaan. Al raden we je aan om toch af en toe nog een beetje te studeren ...

9. Antwerpen geniet als relatief kleine stad toch van een internationale uitstraling. De Antwerpse balletacademie, modescène en haven zijn wereldvermaard, en met maar liefst 173 verschillende nationaliteiten hoeven we heus niet onder te doen voor een wereldstad als New York. 

10. Dankzij de uitgebreide werkgelegenheid maken studenten in Antwerpen vlot de overstap van studie en stage naar wonen en werken. Geen wonder dat veel studenten ook na hun studies in 't Stad blijven plakken. Je bent gewaarschuwd: wie komt studeren in Antwerpen wil hier nooit meer weg ...

 

Ontdek meer info en tips over Studeren in Antwerpen

Kom ook eens proeven van Antwerpen tijdens een infomoment:

Gerelateerde artikels