Graduaat Orthopedagogie | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Orthopedagogie

  Troeven

  • Wij kiezen voor een heel persoonlijke aanpak, zodat elke student krijgt wat ie nodig heeft.
  • De opleiding wordt gedragen door een creatief, gedreven en divers lectorenteam met een sterke verbinding met het werkveld.
  • Je leert om zowel met groepen te werken als één-op-één.
  • Je staat vanaf het begin in contact met het werkveld.
  • Je leert je soft skills te ontwikkelen, gecombineerd met theorie en praktijk.
  • De opleiding stimuleert het levenslang leren.
  • Je kan de opleiding combineren met een job in de sector.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. 

  Je kan kiezen of je de graduaatsopleiding Orthopedagogie in Antwerpen, Mechelen of Turnhout volgt. In Antwerpen en Turnhout vinden de lessen overdag plaats, in Mechelen worden de lessen overdag en ‘s avonds georganiseerd.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Orthopedagogie omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject (in dagonderwijs) volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Je kan aan de slag in ortho(ped)agogische centra, in voorzieningen als jeugd- en volwassenenpsychiatrie, verzorgingscentra voor ouderen en centra voor drugsverslaafden. 

  Verder studeren

  Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleiding Orthopedagogie is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten behaal je een bachelordiploma.

  Waar heb ik les?

  Je kan les volgen op campus Spoor Noord - Noorderplaats in Antwerpen (overdag), campus Blairon in Turnhout (overdag) of campus Dodoens in Mechelen (overdag en 's avonds).