Skip to main content

Transport en Logistiek

Type

Graduaat

Duur

2 Jaar

  • Dagtraject

De wereld van het transport en de logistiek is zo groot dat deze praktijkgerichte graduaatsopleiding je drie verschillende afstudeerrichtingen voorschotelt, waaruit jij er één kiest. De basis is voor iedereen dezelfde, maar jij bepaalt of je eerder voor Douanedeclaratie, Magazijnbeheer of Wegvervoer kiest.

20131114 AP Hogeschool Logistiek Management havenrondvaart (25).jpg_crop.jpgIets voor jou?

Wil je samenwerken met mensen aan de andere kant van de wereld? Draag je graag een steentje bij aan de in-, door- en uitvoer van goederen of aan het transport van goederen over de weg? En heb je interesse in een werkzekere opleiding? Dan is dit iets voor jou.

Wat leer je?

In het eerste jaar van je opleiding volgen beide afstudeerrichtingen een gezamenlijk programma:

  • We leren je alles over de logistieke keten.
  • We werken aan je (meertalige) communicatieve vaardigheden.
  • Je schaaft je planningsvaardigheden bij.
  • Alle theorie pas je meteen in de praktijk toe, op de werkplek.

Vervolgens kan je een geïnformeerde keuze maken over in welke afstudeerrichting je jezelf wil verdiepen.

Als douanedeclarant moet je nauwkeurig zijn, de regelgeving naleven en deadlines opvolgen. Ook dispatchers/planners van goederenvervoer over de weg moeten de regelgeving rond veiligheid, milieu en kwaliteit bewaken. Als logistiek magazijnverantwoordelijke ga je dan weer in onderhandeling met klanten en leverancier, en zorg je voor een optimale werking van in- en uitstroom van goederen.

Je kan kiezen uit volgende afstudeerrichtingen:

Douanedeclaratie

Elke dag worden er tonnen vracht in- en uitgevoerd. Dankzij de opleiding Transport en Logistiek met afstudeerrichting Douanedeclaratie kan jij deel uitmaken van dit complexe raderwerk dat ervoor zorgt dat we kunnen leven hoe we momenteel leven. Als douanedeclarant sta je namelijk in voor de volledige afhandeling van douanedocumenten en -formaliteiten.

Type
Afstudeerrichting van Graduaat
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Transport en Logistiek
To programme
Magazijnbeheer

De logistieke wereld speelt zich niet alleen op de weg, het water of de lucht af. Als goederen niet in beweging zijn of verwerkt worden, moeten ze uiteraard op een logische en efficiënte manieren opgeslagen of voorbereid worden. Dankzij de graduaatsopleiding Transport en Logistiek met afstudeerrichting Magazijnbeheer kan jij een onmisbare schakel worden.

Type
Afstudeerrichting van Graduaat
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Transport en Logistiek
To programme
Wegvervoer

Elke dag rijden er vrachtwagens af en aan, zodat we onze levensstijl kunnen onderhouden. Dankzij de opleiding Transport en Logistiek met afstudeerrichting Wegvervoer kan jij deel uitmaken van dit complexe raderwerk. Je coördineert en organiseert het goederenvervoer voor een bedrijf, en geeft leiding aan de chauffeurs van dienst.

Type
Afstudeerrichting van Graduaat
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Transport en Logistiek
To programme
Opleiding Type Duur Campus Interessegebied
Transport en Logistiek Graduaat 2 Campus Meistraat Economie
Douanedeclaratie Afstudeerrichting 2 Campus Meistraat Economie
Magazijnbeheer Afstudeerrichting 2 Campus Meistraat Economie
Wegvervoer Afstudeerrichting 2 Campus Meistraat Economie