Skip to main content

Caroline (Chemie) ging een heel jaar op stage bij Janssens Pharmaceutica

Caroline De Bauw

Een half jaar stage, of een heel jaar stage. Caroline De Bauw (22) uit Ekeren koos voor werkplekleren: een heel jaar stage lopen bij Janssens Pharmaceutica. Als studente biochemie was het dan ook razend interessant om te zien hoe alles er in de praktijk aan toe gaat. 

“Dat ik voor de AP koos, was een beetje een impulsieve keuze", vertelt Caroline. "De ligging sprak mij heel erg aan. Ik kende andere mensen die bij AP zaten en die waren daar tevreden over. Ik besloot om aan de opleiding Chemie te starten, met als specialisatie Biochemie. Voor deze studierichting heb ik nog een jaar op de universiteit van Antwerpen gestudeerd, maar dat was niet zo succesvol. Ik ben dan ook erg tevreden dat ik op tijd van studie veranderd ben.”

“De richting op school zit goed in elkaar. Zelf ben ik minder fan van de algemene chemie, maar dat is puur omdat biochemie echt mijn interesse is. Ik ben dan ook blij dat ik bij AP de keuze had om me te specialiseren in deze afstudeerrichting. Ik merk wel dat ze de studierichting aan het aanpassen zijn. Zo krijgen we heel gerichte online feedback op onze laboverslagen. We moeten elkaar ook evalueren, en dat is natuurlijk leerzaam.”

Werkplekleren

“Werkplekleren houdt in dat ik een heel jaar stage heb, in plaats van zes maanden. De theorievakken die reguliere studenten tijdens het eerste semester zien, leer ik op een heel jaar in zelfstudie. Het grote voordeel aan werkplekleren is dat ik zo veel tijd heb om veel te doen. Op mijn werkplek, Janssens, kan ik ook werken met meer gesofisticeerde toestellen. Ik help bij het zoeken naar een medicijn en op school maak ik verslagen en daar leer ik uit. Maar op mijn stageplek heeft het werk echt een betekenis."

“Onze school biedt veel aan, maar dat extraatje kan ik bij Janssen vinden.”

“Werkplekleren hangt van student tot student af. Je hebt zelfdiscipline en motivatie nodig, maar ik zou het zeker aanraden. Het is een hele ervaring om mee te draaien in het echte werkleven.”

Artikel geschreven door Sara Claessens, student Journalistiek

Gerelateerde artikels