Skip to main content

Talent Connect beurs matcht studenten met werkgevers

Job- en stagebeurs 1 3

Na een succesvolle eerste editie konden onze studenten Elektromechanica en Energiemanagement ook dit jaar rekenen op een nieuwe editie van de job- en stagebeurs ‘Talent Connect’. Meer dan 58 enthousiaste bedrijven uit verschillende sectoren waren aanwezig om onze studenten warm te maken voor het werkveld.

De Talent Connect beurs is een belangrijk onderdeel voor de tweede- en derdejaarsstudenten Elektromechanica en Energiemanagement. Maar dit jaar werden ook de graduaatsstudenten Elektromechanische Systemen en HVAC-Systemen betrokken.

“Op een eenvoudige manier krijgen onze studenten snel een overzicht van de bedrijfsmarkt en kunnen ze meteen eerste gesprekken aanknopen met potentiële werkgevers", vertelt Carla Roels, stafmedewerker opleidingsorganisatie. “Omdat onze studenten zelf hun stage of leerwerkplek mogen kiezen, voelt het zeker aan als een meerwaarde. De drempel is minder groot en nu hebben ze een idee wat zo’n eerste gesprek met een bedrijf inhoudt."

Kobe Ost (werkloze in opleiding) - eerstejaarsstudent Energiemanagement: “Ik kom een kijkje nemen op de job- en stagebeurs naar aanleiding van mijn stage in het derde jaar. Ik heb nu al een idee waar ik naartoe wil en daarom kom ik al even horen wat de verwachtingen juist zijn.”

Ook de bedrijven kunnen gericht op zoek gaan naar nieuwe krachten. "De war for talent speelt hier enorm. Het werkveld probeert op allerlei manieren contactgegevens te bemachtigen van onze studenten. Onze beurs geeft hen de kans om jonge talenten te leren kennen. Een échte win-win, zeg maar", besluit Carla.”

Rabia Burgu, head of HR bij Svea Solar: “We zien hier enorm veel jonge, gemotiveerde studenten die de afgelopen jaren heel wat theorie hebben binnengekregen en die kennis nu eindelijk kunnen gaan toepassen in de praktijk. Laat dat nu net zijn wat wij nodig hebben.”

Rabia Burgu

Gerelateerde artikels