Skip to main content

Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement

Type

Graduaat

Duur

2 Jaar

  • Dagtraject

De graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement (LoReCa), met de afstudeerrichtingen Logies, Restaurant en Catering, leidt je op een praktijkgerichte manier op tot een gespecialiseerde en gastvrije operationeel manager met oog voor efficiëntie en duurzaamheid. Centrale thema’s zijn productie en dienstverlening, communicatie, organisatie en commerciële vaardigheden. 

121203plantijn388_crop.jpgIets voor jou?

Je bent gepassioneerd door de hospitalitysector in al haar facetten en volgt haar trends op de voet. Een menu samenstellen en bereiden, dit serveren met aangepaste wijnen of alcoholvrije cocktails (Restaurant), een feest van a tot z organiseren (Catering), of een afdeling in een vakantiepark of boetiekhotel runnen (Logies) is jouw ding. Je hebt een aanleg voor talen, organisatie en verkoop, maar bovenal ben je hands-on, open en communicatief. Gasten ontvang jij dan ook steeds met de glimlach. 

Wat leer je?

We leiden je op tot supervisor of operationeel manager in de hospitalitysector die instaat voor de correcte dagelijkse werking van de afdeling en voor de vlotte organisatie, opvolging en evaluatie van events. We leren je om klanten gastvrij te onthalen en kwalitatief te informeren en bedienen. We kweken een oog voor duurzaamheid, veiligheid en voor het commerciële. En we leren je functioneel communiceren in een meertalige en interculturele context.

Je kan kiezen uit volgende afstudeerrichtingen:

Catering

De graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement met afstudeerrichting Catering leidt je op een praktijkgerichte manier op tot een gespecialiseerde en gastvrije operationeel manager, die oog heeft voor efficiëntie en duurzaamheid. Centrale thema’s zijn productie en dienstverlening, communicatie, organisatie en commerciële vaardigheden.

Type
Afstudeerrichting van Graduaat
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement
To programme
Logies

De graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement met afstudeerrichting Logies leidt je op een praktijkgerichte manier op tot een gespecialiseerde en gastvrije operationeel manager van een kleinschalig verblijf, die oog heeft voor efficiëntie en duurzaamheid. Centrale thema’s zijn productie en dienstverlening, communicatie, organisatie en commerciële vaardigheden.

Type
Afstudeerrichting van Graduaat
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement
To programme
Restaurant

De graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement met afstudeerrichting Restaurant leidt je op een praktijkgerichte manier op tot een gespecialiseerde en gastvrije operationeel manager in een restaurant, die oog heeft voor efficiëntie en duurzaamheid. Centrale thema’s zijn productie en dienstverlening, communicatie, organisatie en commerciële vaardigheden.

Type
Afstudeerrichting van Graduaat
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement
To programme
Opleiding Type Duur Campus Interessegebied
Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement Graduaat 2 Campus Meistraat Bedrijf & Organisatie
Catering Afstudeerrichting 2 Campus Meistraat Bedrijf & Organisatie
Logies Afstudeerrichting 2 Campus Meistraat Bedrijf & Organisatie
Restaurant Afstudeerrichting 2 Campus Meistraat Bedrijf & Organisatie