Overslaan en naar de inhoud gaan

IT studeren bij AP

IT is onmisbaar in de wereld van vandaag. Wil jij meebouwen aan de virtuele wereld van morgen? Studeer dan IT bij AP, met je eigen route volgens jouw interesses. Graduaat of bachelor, de keuze is aan jou. 

IT studeren op bachelorniveau

Boeiend, vernieuwend en uitdagend: dat zijn onze IT-opleidingen in een notendop. Want de route naar een diploma, die bepaal je zelf aan de hand van jouw sterktes en interesses. De kracht van onze IT-opleiding is namelijk dat je niet meteen moet kiezen. Het eerste semester van het eerste jaar is namelijk gezamenlijk voor alle IT-studenten, en pas later bepaal je in welke opleiding je je diploma gaat behalen: Elektronica-ICT of Toegepaste Informatica

In dat eerste semester krijg je tijdens het bootcamp inzichten in de specifieke vaardigheden en jobprofielen per traject, zodat je bij de start van het tweede semester een duidelijk beeld hebt om een keuze te maken. Nadat je in het eerste jaar al een traject kon kiezen, is in het tweede jaar een minor aan de beurt. Hierdoor verruim je je kennis en vaardigheden, en word je multi-inzetbaar als IT-er. Als minor heb je de keuze uit Mixed Reality, Artificial Intelligence, Maker, Start-up of Explore.

 • Toegepaste Informatica

  Je studeert af met het diploma Toegepaste Informatica wanneer je kiest voor

  • IT & Business
  • IT & Software, afhankelijk van je gekozen minor
  • IT & Cyber Security and Cloud, afhankelijk van je gekozen minor
 • Elektronica-ICT

  Je studeert af met het diploma Elektronica-ICT wanneer je kiest voor

  • IT & Internet of Things
  • IT & Software, afhankelijk van je gekozen minor
  • IT & Cyber Security and Cloud, afhankelijk van je gekozen minor
 • IT & Business

  Je leert hoe je IT-skills inzet voor bedrijven: je ondersteunt hen met software op maat, werkt klantvriendelijk en optimaliseert bedrijfsprocessen. Je past de software voortdurend aan de veranderende noden van de bedrijfswereld aan. Bijvoorbeeld: jij automatiseert het verzendproces van een voedingsbedrijf, waardoor verse producten nóg sneller in de rekken liggen. #businessapplications #web #sap #analysis #businessprocesses #bigdata #management

 • IT & Software

  In het traject IT & Software werk je IT-oplossingen uit op maat van de klant. Door je technische skills te combineren met je analytische vaardigheden, ben je in staat om uitdagende softwareprojecten uit te werken. Zo leer je onder meer kwalitatieve code te schrijven en tegelijkertijd scherpen we je creativiteit en professionele vaardigheden aan.

  #software #mobile #web #fullstack #softwareengineering #programming
   

 • IT & Cyber Security and Cloud

  Je leert bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen, ransomware en datalekken. Snel veranderende technologieën zoals Internet of Things, machine learning, robotisering vragen om specialisten die zorgen voor een veilige IT-omgeving. Je ontdekt hoe je bedrijven kan ondersteunen in de transitie naar de cloud en hoe je complexe server/netwerk-combinaties kan automatiseren en beheren. #cybersecurity #systems #cloud #devops #networkspecialist

 • IT & Internet of Things

  Je leert IoT-systemen te ontwerpen en ontwikkelen. Je maakt de koppeling tussen hard- en software, waardoor je kan meebouwen aan de IoT-netwerken van de toekomst. Je ontdekt hoe je software kan ontwikkelen voor geconnecteerde devices (robots, drones, camera’s, grasmaaiers …) of hoe je slimme systemen kan ontwerpen voor de slimme steden van de toekomst.

  #embeddedprogramming #smarttech #prototyping #r&d #smartapplications #iotsystemen

IT studeren op graduaatsniveau

Onze praktijkgerichte graduaatsopleidingen van 120 studiepunten leiden je op programmeur, IoT-installateur of systeem- en netwerkbeheerder. In deze doe-opleidingen heb je meer praktijk dan theorie, en maak je al snel kennis met het werkveld dankzij het werkplekleren. Al onze IT-graduaatsopleidingen kan je volgen in een dagtraject van twee jaar, of een avondtraject van drie (of vier) jaar.

Met je graduaatsdiploma ben je al meteen inzetbaar op de arbeidsmarkt. Maar uiteraard kan je ook verder studeren als je onze hypermoderne campus Spoor Noord nog niet wil verlaten.  Met een graduaatsdiploma in the pocket, kan je telkens met een vervolgtraject in no-time nog een bachelordiploma behalen.

 • Programmeren

  We leiden je op tot een programmeur die de implementatie van softwareapplicaties tot een goed einde brengt. In deze doe-opleiding ga je al vanaf dag één aan de slag op onze moderne campus. Daarna sturen we je vroeg in het programma de werkvloer op. Onder begeleiding, en vaak in team, leer je programmeren en IT-projecten uitwerken. Je kan een rechtstreeks vervolgtraject volgen naar het bachelortraject IT & Software.

  #programming #web #cms #testing
   

 • Systeem- en Netwerkbeheer

  We leiden je op tot een hands-on technicus die verantwoordelijk is voor de installatie, configuratie en het onderhoud van veilige digitale systemen en datacommunicatienetwerken. We zetten je onmiddellijk aan het werk in onze moderne labo’s. Je leert computernetwerken en de daaraan gekoppelde systemen implementeren en troubleshooten. Je kan een rechtstreeks vervolgtraject volgen naar het bachelortraject IT & Cyber Security and Cloud.

  #virtualisation #networking #system #servers #systemmanagement

 • Internet of Things

  We leiden je op tot een hands-on technicus Internet of Things (IoT). Er is een grote nood aan gekwalificeerde techniekers die slimme toestellen correct kunnen configureren, installeren en optimaliseren, verbinden met het correcte netwerk en integreren in slimme gebouwen (domotica), bedrijven en industrieën. In deze doe-opleiding word jij hiervoor klaargestoomd. Je kan een rechtstreeks vervolgtraject volgen naar het bachelortraject IT & Internet of Things.

  #iot-installatie #lowpower #domotica #scripting #electric #networking