Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzekeringen

Type

Graduaat

Duur

2 Jaar

  • Dagtraject

De gloednieuwe graduaatsopleiding Verzekeringen opent de deuren naar de boeiende verzekeringswereld. Met deze nieuwe opleiding ben je op anderhalf jaar helemaal voorbereid om aan de slag te gaan bij een verzekeringsmakelaar of verzekeringsagent. Of werk jij liever in de back-office bij een verzekeraar?

verzekeringen.jpgIets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de wereld van verzekeringen? Krijg jij energie van klantencontact? Ben je gebeten door administratieve uitdagingen en digitale tools? Dan is deze praktijkgerichte graduaatsopleiding iets voor jou!  

Wat leer je?

In deze opleiding zal je werken rond vier thema's: 

  • Je wordt ondergedompeld in de verzekeringswereld en maakt kennis met de meest voorkomende verzekeringsproducten.
  • Je leert werken met de gebruikelijke kantoorsoftware binnen de verzekeringswereld.
  • Professionele skills: je leert commercieel handelen en je krijgt de voornaamste office skills onder de knie.
  • Je scherpt je communicatieve skills aan zodat je klanten goed kan onthalen en verder op weg helpen.

Wie word je?

Met je diploma op zak kan je meteen aan de slag. Als verzekeringsconsulent heb je niet alleen je administratie op orde, maar sta jij ook tussen de mensen. Je beheert verzekeringspolissen en helpt de verzekeringsmakelaar bij bemiddeling, schade, productie, beheer van overeenkomsten … Je staat dus altijd in contact met je klanten en je collega’s. 

Troeven

Doen doen doen!

Doen staat centraal in deze opleiding. Maar liefst één derde van het programma bestaat uit praktijkopdrachten. Zo ga je onder andere aan de slag met observaties, een groepsopdracht en realistische casussen uit het werkveld. Op die manier ben je helemaal klaar om daarna ook effectief op de werkvloer mee te draaien tijdens het werkplekleren. 

Onmiddelijk aan de slag

Je bent door je brede opleiding en je ervaring op de werkplek direct inzetbaar op de verzekeringsjob van je dromen. Bovendien moet je niet vrezen voor een job, werkgevers staan te springen voor een kandidaat als jij, want we hebben te maken met een knelpuntberoep.

Kort en krachtig

In een mum van tijd word je opgeleid tot een verzekeringsconsulent. In een studietraject van 1,5 jaar (ofwel 3 semesters) zal je begeleid worden in je groeiproces tot professional in de verzekeringssector.

Toekomstgericht

We houden de opleiding continu up-to-date door de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld te bekijken en deze te integreren. Zo leggen we de nadruk op de digitalisering en laatste trends van het beroep.

Programma

Dit is een nieuwe opleiding die start in september 2023. Het volledige programma volgt zo snel mogelijk.

Wanneer heb ik les? 

  • Je kan de opleiding overdag volgen.
  • Het eerste academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. 
  • Het tweede academiejaar bestaat uit 1 semester. Je start opnieuw midden september en als alles goed gaat, eindigt je traject in januari. 

Hoelang duurt de opleiding?

De graduaatsopleiding Verzekeren bestaat uit 90 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma dus behalen op 1,5 jaar.

Modeltraject

*modeltraject steeds onder voorbehoud van wijzigingen

Download een printklare pdf-versie

Vul even je gegevens in, en je krijgt over enkele momenten een printklare pdf-versie in je mailbox.

Na je opleiding

Meteen aan de slag

Na je graduaatsopleiding ligt de verzekeringswereld aan je voeten. Je kan meteen aan de slag om de nodige administratieve en commerciële ondersteuning te bieden bij een verzekeringsmakelaar, -maatschappij of -agent.

Verder studeren

Wil je liever nog verder studeren? Dan kan je via een verkort traject de professionele bachelor Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Financiën & Verzekeringen behalen (120 studiepunten). Het vervolgtraject sluit perfect aan op deze graduaatsopleiding.

Flexibel studeren

Aangepast traject op maat

Is voltijds studeren niet evident voor jou? Dan zoeken we graag samen uit wat wél werkt. Want voor elke opleiding staat er een trajectbegeleider klaar om de verschillende opties te bekijken. Er is bovendien altijd een mogelijkheid tot aangepaste trajecten op jouw maat, maar dat bekijken we telkens individueel.

Werken en studeren

Werk je al in een bedrijf uit de verzekeringssector? Dan kunnen we op individuele basis de mogelijkheid bekijken om bepaalde taken uit Werkplekleren 3 (gedeeltelijk) bij je hudige werkgever uit te voeren. Dit kan uiteraard enkel als aan bepaalde voorwaarden is voldaan en de werkgever hiermee akkoord gaat. Dit bespreek je best vooraf met je trajectbegeleider.
 

Massaal veel praktijk

Tijdens je graduaatsopleiding Verzekeren heb je massaal veel praktijk. Dit doen we om je helemaal klaar te stomen voor het werkveld. Zo zal je vanaf het eerste semester  in contact komen met het werkveld tijdens het opleidingsonderdeel ‘Werkplekleren’, dat in elk semester terugkomt. Deze opleidingsonderdelen maken één derde uit van het totale aantal studiepunten.

Ben je zelf al al aan de slag in de sector? Dan zoeken we naar een manier waarop je je werk in het kader van het werkplekleren kan valideren.
 

Deze opleidingen kunnen ook interessant zijn voor jou