Overslaan en naar de inhoud gaan

Graduaat Verzekeringen maakt vliegende start

studenten in aula

Dit academiejaar is het departement Business & Recht gestart met een gloednieuwe graduaatsopleiding: Verzekeringen. Op 22 september werden de nieuwe studenten verwelkomd op campus Meistraat en leerden ze elkaar en de campus beter kennen. Klaar om in 1,5 jaar tijd opgeleid te worden tot verzekeringsadviseur.

Opleidingscoördinator Peter De Potter vertelt:  

“We zijn gestart met het graduaat Verzekeringen omdat er binnen de verzekeringssector een grote vraag is naar professionals met specifieke vaardigheden en kennis op gebied van verzekeringen. Door in te zetten op praktische ervaring via WerkPlekLeren willen we de studenten goed voorbereiden op de verwachtingen in het werkveld.

Een extra troef van ons graduaat Verzekeringen is dat studenten in het derde semester een PCP-attest kunnen behalen via hun keuzetraject. Dit attest is hét toegangsticket om in de sector actief te kunnen zijn. Kortom, een waardevolle aanvulling voor hun cv en carrière. 

Hoewel de opleiding pas gelanceerd is, telt het graduaat Verzekeringen meteen een groot aantal inschrijvingen. Daar zijn we natuurlijk erg fier op. Omdat deze graduaatsopleiding slechts 1,5 jaar duurt kunnen studenten met hun diploma snel aan het werk. Al is er ook de optie om in 2,5 jaar nog voor een extra bachelor Bedrijfsmanagement - Financiën en Verzekeringen te gaan. Wie wil, kan zo op vier jaar tijd twee diploma’s behalen. Je zou voor minder voor AP kiezen."

Studente Nida Eyigün vond in het graduaat Verzekeringen haar match:

“Ik ben eerst aan een andere hogeschool in de bachelor Financiën en Verzekeringen gestart, maar die aanpak lag me niet helemaal. Naast mijn studies werkte ik als jobstudent bij Argenta voor het departement schadeverzekeringen, waardoor ik wel besefte dat mijn passie en interesse écht in de verzekeringssector liggen en dat ik me vooral hier op wou focussen. Toen ik vernam dat AP het nieuwe graduaat Verzekeringen ging aanbieden, was ik dan ook meteen opgetogen en heb ik beslist om over te stappen van bachelor naar graduaat.

Via deze opleiding kan ik mijn kennis van de verzekeringswereld verder ontwikkelen. Het is een heel nieuw avontuur, maar mijn start verliep verrassend vlot. Ik vind het programma zeer goed doordacht, en de docenten bieden uitstekende begeleiding. Ik ben content met mijn beslissing en wil graag mijn waardering uitspreken naar iedereen die me steunt om mijn diploma te behalen.”

 

Wil je meer weten over deze opleiding?

Gerelateerde artikels