Graduaat Transport en Logistiek | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Transport en Logistiek

  Troeven

  • Van bij de start van de opleiding trek je het werkveld in. Een groot deel van je opleiding breng je daar ook door, zodat je al doende leert.  
  • Je volgt les in het midden van de transportcarrousel die Antwerpen is, met haar haven en grote spoor- en wegennetwerk.
  • Je kiest voor een job met een hoge kans op werkzekerheid.
  • Je kan kiezen voor de afstudeerrichting die best aansluit bij je interesses, maar krijgt daarnaast ook een stevige algemene basis.

  Programma

  Wanneer heb je les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. De lessen van de graduaatsopleiding Transport en Logistiek vinden overdag plaats.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Transport en Logistiek omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  De sector van het transport en de logistiek biedt een groot aantal vacatures en dat zal de komende jaren niet veranderen. Met dit diploma op zak zijn je mogelijkheden dan ook talrijk.

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan AP. Dankzij de nauwe samenwerking met de verwante bacheloropleiding Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Logistiek Management) is een optimale doorstroom mogelijk. Op die manier behaal je een bachelordiploma na een vervolgtraject van 90 studiepunten.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Meistraat in Antwerpen.