Overslaan en naar de inhoud gaan
expert

Sabrina Govaerts

Sabrina Govaerts doet onderzoek naar zelfgestuurd leren, soft skills, leermotivatie en werkplekleren binnen het Onderzoekscentrum een Leven lang Leren en Innoveren (OLLI).

Na het afronden van een lerarenopleiding Lager Onderwijs (Hogeschool Antwerpen) in 2005 ging Sabrina gedurende meer dan 10 jaar aan de slag als (zorg)leerkracht. Daarna coachte ze als onderwijsondersteuner zowel leerkrachten basis- als secundair onderwijs in het omgaan met leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. In 2019 studeerde Sabrina met onderscheiding af als master in de Opleidings- en Onderwijswetenschappen (Universiteit Antwerpen) waar ze voor haar masterproef de perceptie van leerlingen op inclusief onderwijs bestudeerde.

In 2020 startte Sabrina aan AP Hogeschool. Daar kon ze haar eerste stappen als onderzoeker zetten rond onderzoeksthema’s zoals zelfgestuurd leren, werkplekleren en leermotivatie. Later kwam ook het thema soft skills op haar pad. Sabrina probeert binnen haar verschillende onderzoeksprojecten deze thema’s met elkaar te verbinden, liefst via kwalitatief onderzoek.

Projecten