Overslaan en naar de inhoud gaan
KENNISCENTRUM

Veiligheidsinstituut

Het Veiligheidsinstituut is een kenniscentrum binnen AP Hogeschool met expertise op het vlak van welzijn en preventie op het werk.

Je kent ons van onze opleidingen preventieadviseur, ons informatiecentrum of onze VCA-examens, maar we zijn zoveel meer dan dat. Neem gerust een kijkje in ons aanbod. In ieder geval: welkom in ons open en warme huis!

Het Veiligheidsinstituut is een kenniscentrum welzijn op het werk binnen de AP Hogeschool. Bijdragen tot een meer duurzame werk- en leefwereld is ons doel. We doen dit via het professionaliseren, sensibiliseren en ondersteunen van mensen in organisaties en zetten hierbij volop in op praktijk en preventiebeleving.

Onze ambitie reikt verder: vanuit een open en warm huis bouwen we mee aan een actief netwerk en verbinden zo mensen in organisaties tot meer welzijn. Voor dit netwerk zijn we een onderzoekspartner die in co-creatie met het werkveld zorgt voor praktijkgerichte innovaties. Zelf voegen we de daad bij het woord en stellen vol overtuiging het welzijn van klanten en medewerkers voorop.

Nieuwsbrieven

Interesse om op de hoogte te blijven van ons aanbod? Schrijf je dan in op één van onze nieuwsbrieven.

  • Aanbod voor de preventieprofessional: een maandelijks overzicht van bijscholingen en initiatieven rond welzijn op het werk. Bekijk hier een voorbeeld
     
  • Aanbod voor de leerkracht: een tweemaandelijks overzicht van initiatieven en informatie voor in je klas en/of je school (doe-koffers, lespakketten, groepsbezoeken,...). Bekijk hier een voorbeeld.

Contactgegevens

Campus Lange Nieuwstraat

Je vindt ons gebouw in de Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen.