Overslaan en naar de inhoud gaan

Toelatingsvoorwaarden voor masters

Aan welke toelatings- en taalvoorwaarden moet je voldoen om in te schrijven voor een masteropleiding aan AP?

Algemene toelatingsvoorwaarden

Om in te schrijven voor een artistieke (educatieve) masteropleiding van AP, moet je in het bezit zijn van een diploma van een academische bacheloropleiding met overeenkomstig competentieprofiel. Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden van de artistieke masteropleidingen vind je op de pagina van jouw opleiding.

Taalvoorwaarden

Om te kunnen inschrijven voor een academische masteropleiding, moet je voldoen aan de algemene toelatingsvoorwaarden en voldoende kennis hebben van het Nederlands. Dat laatste heb je als je:

  • ten minste één leerjaar in het Nederlandstalig secundair onderwijs met vrucht hebt voltooid, of
  • geslaagd bent voor een opleiding of één of meer opleidingsonderdelen, met een totale omvang van ten minste 60 studiepunten in het Nederlandstalig hoger onderwijs, of
  • geslaagd bent voor de Interuniversitaire Taaltest Nederlands voor Anderstaligen (ITNA), voor het Nederlands Staatsexamen NT2 II  of een ander bewijs hebt van een centrum voor volwassenenonderwijs of een erkend taalcentrum (zoals Atlas of CNaVT). Het vereiste taalniveau is niveau B2 (CEFR). Online taaltesten, zoals ELAO worden niet aanvaard.
Opgelet:

De taalvoorwaarde geldt niet voor de academische masteropleiding Muziek.

Voor inschrijving voor de Engelstalige academische master Beeldende Kunsten, moet je voldoende kennis hebben van het Engels. Meer informatie hierover vind je op de website van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.