Overslaan en naar de inhoud gaan

Studio-T 16+

Ben jij al gebeten door STEM (Science Technology Engineering Mathematics) of heb je nog totaal geen idee van wat je allemaal kan doen in een STEM-beroep? Kom dan eens proeven van onze Studio-T voor 16+ !

Praktische informatie

Wat is Studio-T 16+?

Studio-T 16+ is een reeks gratis workshops op woensdagnamiddag waarin je je interesse in wetenschap, techniek, technologie en/of wiskunde (STEM) kan ontdekken. Tijdens deze reeks werken we rond het thema 'Technologie van de toekomst' en maak je kennis met o.a. (web)applicaties, simulatietools en drones.

Voor wie?

Jongeren uit het vijfde en zesde jaar (16-18 jaar) Secundair Onderwijs die al met STEM bezig zijn, of dat willen ontdekken.

Waar en Wanneer?

De workshops gaan telkens door op woensdagnamiddag van 14u tot 16u op AP Hogeschool, Antwerpen.

Campus Spoor Noord (Ellermanstraat 33, 2060 Antwerpen), Campus Noorderplaats (Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen), Campus Kronenburg (Kronenburgstraat 47, 2000 Antwerpen) > Afhankelijk van de workshop. 

Workshop 1: 19 april 2023 - Campus Spoor Noord
Workshop 2: 26 april 2023 - Campus Kronenburg
Workshop 3: 3 mei 2023 - Campus Noorderplaats
Workshop 4: 10 mei 2023 - Campus Noorderplaats
Workshop 5: 17 mei 2023 - Campus Spoor Noord

Inschrijven

Er zijn 15 plaatsen beschikbaar voor deze workshops, dus snel zijn is de boodschap! 

Kostprijs

De workshops zijn gratis.

Vragen of meer info?

Contacteer ons via wetenschapscommunicatie@ap.be

Inschrijvingsformulier

Informatie deelnemer

Overzicht workshops

 • Workshop 1: Creëer je eigen metaverse
  Zet je eerste stappen in het creëren van je eigen metaverse. Ga aan de slag met de game-engine Unity en gebruik deze tool om een wereld te maken met objecten en omgevingselementen die je zelf kiest. Bekijk op het einde van de workshop je eigen wereld door middel van een Oculus Quest.

 • Workshop 2: Mystery leafs
  Een boeiende zoektocht naar kleuren die er op het eerste zicht niet zijn. Met behulp van chemie en instrumenten moet de natuur haar geheimen prijsgeven. We gaan aan de slag met proefbuizen en analyse instrumenten om de verschillende pigmenten in bladeren te ontdekken. Wie kan het mysterie als eerste oplossen?

 • Workshop 3: Bouw je eigen filmzoek-app
  Ontdek de verschillende web-technologieën waarmee websites en webapps worden gebouwd. Maak gebruik van een online film-bibliotheek en een grafische schil om de filmzoek-app vorm te geven. Webtech-fun gegarandeerd!

 • Workshop 4 : Network security 
  Wat is hacking en hoe kan je dit voorkomen? Voer zelf een aantal aanvallen uit en leer hoe je het netwerk en jouw pc kan beveiligen. Neem je laptop mee!

 • Workshop 5: Creatief in de Makerspace
  In de Makerspace ga je aan de slag met de RISO printer om kleurrijke doosjes te maken. We drukken laag per laag in verschillende (fluo)kleuren en patronen tot een uniek design. Met behulp van de vlakbedsnijplotter zetten we je ontwerp om tot een unieke geschenkdoos!