Overslaan en naar de inhoud gaan

Studio-T 16+

Ben jij al gebeten door STEM (Science Technology Engineering Mathematics) of heb je nog totaal geen idee van wat je allemaal kan doen in een STEM-beroep? Kom dan eens proeven van onze Studio-T voor 16+ !

Praktische informatie

Wat is Studio-T 16+?

Studio-T 16+ is een reeks gratis workshops op woensdagnamiddag waarin je je interesse in wetenschap, techniek, technologie en/of wiskunde (STEM) kan ontdekken. Je gaat aan de slag met VR, (web)applicaties, smart objects, ... Neem een kijkje in onze Factory of the Future. En ga naar huis met je eigen werk. 

Voor wie?

Jongeren uit het vijfde en zesde jaar Secundair Onderwijs die al met STEM bezig zijn, of dat willen ontdekken.

Waar en Wanneer?

De workshops gaan telkens door op woensdagnamiddag op campus Spoor Noord - Ellermanstraat van AP Hogeschool.

 • Workshop 1: Woensdag 5 mei van 14 tot 16u
 • Workshop 2: Woensdag 12 mei van 14 tot 16u
 • Workshop 3: Woensdag 19 mei van 14 tot 16u
Inschrijven

Er zijn 12 plaatsen beschikbaar voor deze workshops, dus snel zijn is de boodschap! 

Kostprijs

De workshops zijn gratis.

Vragen of meer info?

Contacteer ons via wetenschapscommunicatie@ap.be

Inschrijfformulier

Informatie deelnemer

Overzicht workshops

 • Workshop 1: Ontwikkel je eigen Tetris-spel
  In deze workshop ontwikkel je je eigen Tetris-spel met behulp van Javascript. Geef jouw Tetris-spel je eigen finishing touch met aangepaste kleuren, gedrag en bewegingen. Maak door deze workshop kennis met Javascript en zijn mogelijkheden. Javascript is de populairste front-end ontwikkelingstaal en vormt de basis van actuele frameworks in webontwikkeling.
 • Workshop 2: Laser Arduino
  In deze workshop bekijken we hoe we door middel van laserstralen informatie kunnen doorsturen van één plek naar een andere. Het is een oefening met dubbele bodem. We leren iets over Arduino en laser-leds maar tegelijk ook iets over communicatieprotocollen, en wel op die manier dat na deze workshop je beter begrijpt hoe informatie door het Internet reist.

 • Workshop 3: Maak je eigen Instagram-app in React Native
  React Native is een multiplatform app development platform om mobile apps te ontwikkelen via Javascript. Handig is dat je hiervoor niets moet installeren. Je krijgt een introductie in een moderne aanpak voor front-end (mobile/web) development applicaties en op het einde van de workshop ga je naar huis met je eigen ontwikkelde app.