Overslaan en naar de inhoud gaan

Studio-T 16+

Omwille van de verstrengde maatregelen rond het coronavirus, zijn we genoodzaakt Studio-T 16+ af te lassen.

Praktische informatie

Wat is Studio-T 16+?

Studio-T 16+ is een reeks gratis workshops op woensdagnamiddag waarin je je interesse in wetenschap, techniek, technologie en/of wiskunde (STEM) kan ontdekken. Je gaat aan de slag met VR, (web)applicaties, smart objects, ... Neem een kijkje in onze Factory of the Future. En ga naar huis met je eigen werk. 

Voor wie?

Jongeren uit het vijfde en zesde jaar Secundair Onderwijs die al met STEM bezig zijn, of dat willen ontdekken.

Waar en Wanneer?

De workshops gaan telkens door op woensdagnamiddag op campus Spoor Noord - Ellermanstraat van AP Hogeschool.

 • De nieuwe data voor 2021 volgen binnenkort
Inschrijven

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar voor deze workshops, dus snel zijn is de boodschap! 

Kostprijs

De workshops zijn gratis.

Vragen of meer info?

Contacteer ons via wetenschapscommunicatie@ap.be

Overzicht workshops

 • Workshop 1: Factory of the Future

  Maak kennis met de 'factory of the future' en laat je onderdompelen én verrassen in de hoogtechnologische labo’s van AP Hogeschool. In onze industrie-omgeving on campus komt STEM in al zijn facetten aan bod want het moderne productieproces is opgebouwd rond technologieën zoals robotica, identificatie-technologieën, ... maar ook het ecologische aspect wordt niet vergeten. Om concurrentie aan te kunnen gaan, willen onze bedrijven hun productieprocessen eenvoudiger en efficiënter maken, maar dat mag niet ten nadele gaan van het milieu en het klimaat. Wil jij in de toekomst mee de oplossingen hiervoor helpen uitdenken?
 • Workshop 2: Dive into my world

  Hoe kan je een verhaal vertellen in 360°-video of virtual reality? Deze workshop geeft een rondleiding in het state-of-the-art immersive lab van AP, en laat je zelf experimenteren met virtual reality en immersie.

 • Workshop 3: Je eigen Instagram-app

  React Native is een platform om mobiele applicaties te ontwikkelen via de programmeertaal Javascript. Je gaat van start op een laptop. We geven je een introductie in een moderne aanpak voor front-end mobile en web development applicaties en je gaat naar huis met hun eigen ontwikkelde app.

 • Workshop 4: Laser Arduino

  Hoe reist informatie door het internet? In deze workshop kom je het te weten! We bekijken hoe we door middel van laserstralen informatie kunnen doorsturen van a naar b. Het is een oefening met een dubbel doel: enerzijds ontdek je het computerplatform Arduino en laserleds, en anderzijds communicatieprotocollen.

 • Workshop 5: Ontwikkel je eigen Tetris-spel

  In deze workshop ontwikkel je je eigen Tetris-spel met behulp van de ontwikkelingstaal Javascript. Personaliseer jouw zelfgemaakte Tetris-spel met aangepaste kleuren, gedrag en bewegingen. Javascript is de populairste front-end ontwikkelingstaal en vormt de basis van de meest actuele frameworks in webontwikkeling.