Overslaan en naar de inhoud gaan

Amber Hoefkens

Amber studeerde in 2015 met onderscheiding af aan de Universiteit Antwerpen als master in de Communicatiewetenschappen, afstudeerrichting Mediastudies. Voor haar masterproef bestudeerde ze jongeren en hun beleving van muziek, waarbij er werd gefocust op songteksten.

In 2015 ging ze aan de slag als kwantitatief onderzoeker bij het onderzoeksbureau GfK/Ipsos. Hier voerde ze sociaal onderzoek uit in opdracht van overheidsinstellingen (zoals de Europese Commissie) en non-profit organisaties. Ze maakte deel uit van het project management team en was verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van projecten van A tot Z. Hiernaast maakte ze ook deel uit van het nationaal onderzoeksteam waar ze projectvoorstellen schreef. 

Haar interesse voor praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek werd meer en meer opgewekt en in 2019 ging ze aan de slag bij de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Hier zal ze als onderzoeker in de cel Onderwijsonderzoek meewerken aan het project ‘Kickstart Your Soft Skills’ (KYSS).

Projecten