Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Tolk Vlaamse Gebarentaal

 • Dagtraject

  Troeven

  Volop praktijk

  Je staat steeds met beide voeten in de praktijk. Dankzij de continue afstemming op de arbeidsmarkt blijft de opleiding up-to-date en word je optimaal klaargestoomd voor het echte werk. 

  Voeling met doelgroep

  De vruchtbare samenwerking met dove en horende gastlectoren en de praktijkvakken zorgen ervoor dat je al vroeg in de opleiding in contact komt met je doelgroep en voeling krijgt met de fijngevoeligheden die eigen zijn aan de sector. 

  Persoonlijk

  Je kan genieten van een persoonlijke begeleiding door makkelijk aanspreekbare lectoren die sterk inzetten op de juiste intake, oriëntering, opvolging en trajectbegeleiding.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. In de graduaatsopleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal volg je zowel overdag als ‘s avonds les.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na vier jaar. De opleiding wordt bewust gespreid over vier jaar om de studenten de tijd te geven de taal voldoende te verwerven en de combinatie werken en studeren mogelijk te maken. Als je dat wil, kan je de opleiding ook over een langere periode spreiden.

  Modeltraject Academiejaar 2019-20

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Met dit graduaatsdiploma op zak krijg je plots heel wat professionele mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om meteen aan de slag te gaan en als zelfstandige in hoofd- of bijberoep tolkopdrachten uit te voeren op vraag van dove en horende cliënten.

  Flexibel studeren

  De graduaatsopleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal is geen voltijdse opleiding, maar wel een deeltijdse. Je kan dit vergelijken met een halftijdse job.

  Aangepaste trajecten

  Is deeltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.