Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Tolk Vlaamse Gebarentaal

  Troeven

  • Je staat steeds met beide voeten in de praktijk dankzij de continue afstemming op de arbeidsmarkt blijft de opleiding up-to-date en wordt je optimaal klaargestoomd voor het echte werk. 
  • De vruchtbare samenwerking met dove gastlectoren en de praktijkmodules zorgen ervoor dat je al vroeg in de opleiding in contact komt met je doelgroep en voeling krijgt met de fijngevoeligheden die eigen zijn aan de sector. 
  • Je kan genieten van een persoonlijke begeleiding door makkelijk aanspreekbare lectoren die sterk inzetten op de juiste intake, oriëntering, opvolging en trajectbegeleiding.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. In de opleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal volg je zowel overdag als ‘s avonds les.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na vier jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Met dit diploma op zak zijn de mogelijkheden talrijk. Je kan ervoor kiezen om meteen aan de slag te gaan en als tolk Vlaamse Gebarentaal een registratienummer aanvragen bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Vanaf dan kan je als zelfstandige tolkopdrachten uitvoeren op vraag van dove en horende cliënten. Dat kan je doen als zelfstandige en/of in loonverband. 

  Waar heb ik les?

  Je volgt les aan AP Hogeschool op campus Dodoens in Mechelen.