Graduaat Juridisch-Administratieve Ondersteuning | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Juridisch-Administratieve Ondersteuning

 • Avondtraject (3 jaar)

  Troeven

  Mee met het werkveld

  Vanuit de opleiding wordt er veel belang aan gehecht om up-to-date te blijven en op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld. Nieuwe trends en inzichten worden voortdurend geïntegreerd in de opleidingsonderdelen. Het werkveld staat ook gewoon bij jou in de klas, want je krijgt les van professionals uit de praktijk.

  Volop afwisseling

  Geen enkele lesweek is hetzelfde. Je hebt zowel hoor- en werkcolleges als practica en oefeningen. De opleiding besteedt ook ruime aandacht aan soft skills, zoals communicatie en teamwork. Zo ben je uitstekend voorbereid om professioneel aan de slag te gaan.

  Flexibel en op maat

  De opleiding wordt aangeboden in avondonderwijs. Dat is ideaal indien je je job wil combineren met studeren. Uiteraard zijn ook niet-werkende studenten welkom. We streven naar een heel persoonlijke aanpak, zodat elke student krijgt wat hij nodig heeft.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  De opleiding wordt ’s avonds aangeboden. Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. 

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Juridisch-Administratieve Ondersteuning omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na drie jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Modeltraject Academiejaar 2020-21

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Als je je diploma hebt behaald, ben je helemaal klaar voor een juridisch-administratieve functie in een erg brede sector. Je kan onder meer aan de slag bij een notaris of advocaat, bij de overheid, op een personeelsdienst, bij een rechtbank of gerechtsdeurwaarder.

  Verder studeren

  Heb je de smaak van het studeren te pakken? Dan kies je voor een vervolgtraject aan AP Hogeschool. Dankzij de nauwe samenwerking met de afstudeerrichting Rechtspraktijk van de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement is een optimale doorstroom mogelijk. Op anderhalf jaar tijd kan je zo het bachelordiploma behalen, een traject dat we ook in avondonderwijs aanbieden. Je behaalt op deze manier een bachelordiploma na een praktijkervaring tijdens de opleiding.

  Flexibel studeren

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident? Dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Er staat een trajectbegeleider van de opleiding klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Studeren en werken

  De opleiding wordt aangeboden in avondonderwijs. Dat is ideaal indien je je job wil combineren met studeren. Uiteraard zijn ook niet-werkende studenten welkom.

  Het lesmateriaal wordt beschikbaar gesteld via de digitale leeromgeving Digitap. Hierdoor kan je een deel van de leerstof via zelfstudie verwerken en moet je je minder vaak verplaatsen.