Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektromechanische Systemen

De praktijkgerichte graduaatsopleiding Elektromechanische Systemen leidt je al doende op tot een oplossingsgerichte onderhoudstechnieker of meet- en regeltechnicus. Onze professioneel uitgeruste labo’s en het doorgedreven werkplekleren op de werkvloer zorgen ervoor dat je het beroepenveld door en door leert kennen. In samenwerking met het nabijgelegen werkveld en het Antwerpse havengebied zorgen we voor kwalitatief onderwijs. Zodat jij als gespecialiseerde servicetechnicus met praktijkervaring multi-inzetbaar bent in één van de vele regionale knelpuntberoepen.

Iets voor jou?

Ben je gepassioneerd door techniek en wil je weten hoe dingen werken en hoe je ze kan repareren? Volg je technologische evoluties op de voet en vind je het een uitdaging om met beperkte middelen elektromechanische machines en installaties op een kwaliteitsvolle en duurzame manier te herstellen en te verbeteren? En steek je liever de handen uit de mouwen dan een heleboel theorie te verwerken? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Wat leer je?

De graduaatsopleiding Elektromechanische Systemen leidt je op tot een echte professional binnen een team van specialisten. Je onderhoudt en herstelt complexe machines en installaties, zowel elektrisch als mechanisch. Vandaar dat je gebruikers, collega’s en leidinggevenden kan adviseren en informeren. Je wordt met andere woorden een doener (die de handen uit de mouwen steekt) en een denker (die verbetervoorstellen formuleert).