Graduaat Elektromechanische Systemen | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektromechanische Systemen

  Troeven

  • Je kan de opleiding zowel overdag als ’s avonds volgen.
  • Je toetst je kennis meteen in de praktijk in de state-of-the-art labo’s van de hogeschool.
  • Je bouwt een band op met bedrijven uit de as Antwerpen-Mechelen en met de petrochemische nijverheid uit de Antwerpse haven in het bijzonder.
  • Je leert samenwerken in een multidisciplinair team met verschillende specialisaties.
  • Je behaalt niet alleen een graduaatsdiploma (hoger onderwijs), maar ook een VOL-VCA- en een EHBO-attest.
  • Je leert machines niet enkel herstellen, maar ook verbeteren.
  • Je krijgt een sterke technische en praktijkgerichte basis die je toelaat om straks creatief om te springen met de technologie van morgen.
  • Je brengt een derde van je opleidingstijd door op een werkplek van jouw keuze.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. Je kan de opleiding overdag of ’s avonds volgen. 

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Elektromechanische Systemen omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject (in dagonderwijs) volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Als servicetechnieker ben je erg gegeerd op de arbeidsmarkt. Je kan aan de slag als onderhoudstechnicus of meet- en regeltechnicus in de maakindustrie of in de farmaceutische, (petro) chemische, voedings-, bouw-, metaal- of energiesector. De Antwerpse haven is een belangrijke werkgever, maar je kan met jouw diploma echt alle kanten op. 

  Verder studeren

  Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleiding Elektromechanica (afstudeerrichting Automatisering) is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten behaal je een bachelordiploma. De klemtoon ligt dan nog hoofdzakelijk op het aanvullen van je theoretische basis, talenkennis, engineering skills en managementvaardigheden.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Spoor Noord - Ellermanstraat in Antwerpen of op campus Dodoens in Mechelen.