Skip to main content

Droom als politie-inspecteur wordt werkelijkheid dankzij uniek leertraject

viktor janssens

Al enkele jaren droomde Viktor Janssens van een carrière bij de politie, en sinds vorig jaar is hij aan de slag als politie-inspecteur bij de lokale politie Antwerpen. Om zijn doel te bereiken, was het unieke leertraject ‘Crime & Justice Police’ van de bacheloropleiding Rechtspraktijk de ideale voorbereiding die hem hem de juiste tools gaf om te starten in de politieschool.

Zo goed als elke dag valt Viktor terug op de kennis en ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens de opleiding Rechtspraktijk. Politiewerk is niet enkel strafrechtelijk en strafvordering, het gaat veel breder dan dat. Denk maar aan burgerlijk recht voor de geschillen tussen huurder en verhuurder of het personen- en familierecht voor de niet-uitvoering van het vonnis omtrent co-ouderschap of het jeugdrecht voor alle problematiek met minderjarigen.

Viktor kijkt met veel voldoening terug op zijn studietijd. De theorie wordt steevast gekoppeld aan vele praktijkvoorbeelden, op die manier is de leerstof gemakkelijker te begrijpen en te leren. Ook de gemotiveerde vaklectoren én de 16 weken stage zijn een pluspunt, en daarnaast is de unieke samenwerking tussen de hogeschool en Campus Vesta is een enorme meerwaarde: ‘In het laatste jaar krijg je les op de provinciale politieschool. Je kan er praten met politie-inspecteurs in opleiding, ervaren politie-inspecteurs én docenten van Campus Vesta … Dat geeft als voordeel dat je je goed kan voorbereiden op de selectieproeven van de politie en ook om een goed beeld te krijgen van de opleiding tot inspecteur van politie.’

Ben Jij net als Viktor geboeid door de politie en criminaliteit? Heb je interesse in psychologie en criminologie? Wil je elke dag bezig zijn met straf- en strafprocesrecht? Dan is de opleiding Rechtspraktijk met optie 'Crime & Justice Police' zeker iets voor jou.

Gerelateerde artikels